Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Έφτασαν οι φλόγες στα πρώτα σπίτια – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Φωτιά στην Πεντέλη: Έφτασαν οι φλόγες στα πρώτα σπίτια – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι φλόγες έφτασαν πρώτα σπίτια στην περιοχή της Πεντέλης, καθώς το πύρινο μέτωπο δεν αντιμετωπίστηκε ελέω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες έφτασαν πρώτα σπίτια στην περιοχή της Πεντέλης, καθώς το πύρινο μέτωπο δεν αντιμετωπίστηκε ελέω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονται με άλλες εναέριες δυνάμεις από τη περιφέρεια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος
  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: “Πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε. Καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη

Η ισχυρή πυρκαγιά, που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης έχει φτάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και έτσι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη.

Η εστία είναι μεγάλη και καίει στα σύνορα της Πεντέλης με το Πικέρμι. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς επίσης 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο πολύ σύντομα ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

viber_image_2022-07-19_19-03-08-488

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments