Ελλάδα

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Drone για τα “άσκαστα” βλήματα στην περιοχή – Έκκληση στους κατοίκους

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Drone για τα “άσκαστα” βλήματα στην περιοχή – Έκκληση στους κατοίκους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Το επικίνδυνο φορτίο του μοιραίου αεροσκάφους διασκορπίστηκε σε μία μεγάλη έκταση, και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο για τους κατοίκους οι οποίοι μεταβαίνουν σε αγροτικές εργασίες να βρεθούν σε κίνδυνο

Στην Καβάλα μεταβαίνουν όλοι οι διαθέσιμοι πυροτεχνουργοί του Στρατού, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια εντοπισμού και απομάκρυνσης των βλημάτων και όλμων που δεν έχουν εκραγεί και βρίσκονται διασκορπισμένα στην ευρύτερη περιοχή, ελλοχεύοντας κινδύνους ιδιαίτερα για τους κατοίκους. Σήμερα αναμένεται να σηκωθεί drone ώστε να χαρτογραφήσει την περιοχή.

Η συντριβή του Antonov σε αγροτική περιοχή ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Αντιφιλίππους, σήμανε συναγερμό, καθώς το επικίνδυνο φορτίο του μοιραίου αεροσκάφους διασκορπίστηκε σε μία μεγάλη έκταση, και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο για τους κατοίκους οι οποίοι μεταβαίνουν σε αγροτικές εργασίες να βρεθούν σε κίνδυνο, από κάποιο βήμα ή όλμο που δεν έχει εκραγεί.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες που κινούνται γύρω από την περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν σχετικά πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Παγγαίου σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: Επείγουσα Ανακοίνωση Προσοχή!!!! Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… τον Δήμο Παγγαίου τηλ. επικοινωνίας ( 693 6108070) ή την Ελληνική Αστυνομία !!!!».

Διαβήματα της Ελλάδας σε Σερβία και Ουκρανία

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε τη Δευτέρα, σε διαβήματα προς τη Σερβία, αλλά και την Ουκρανία ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το Antonov.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πρώτα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, και λίγες ώρες μετά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, ζήτησαν εξηγήσεις για την έλλειψη ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς, για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments