Διεθνή

Βρετανία: Νικητής και του 4ου γύρου ο Σουνάκ – Παραμένει ακλόνητο φαβορί

Βρετανία: Νικητής και του 4ου γύρου ο Σουνάκ – Παραμένει ακλόνητο φαβορί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ κέρδισε και τον τέταρτο γύρο στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των δύο επικρατέστερων υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ κέρδισε και τον τέταρτο γύρο στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των δύο επικρατέστερων υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Η βουλευτής και πρώην υπουργός Κέμι Μπέιντενοκ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας. Ο Σουνάκ έλαβε 118 ψήφους και θα αναμετρηθεί στον επόμενο γύρο με την Πένι Μόρντοντ, την πρώην υπουργό Άμυνας, που έλαβε 92 ψήφους και την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, που συγκέντρωσε 86 ψήφους. Η Μπέιντενοκ έλαβε μόνο 59 ψήφους.

Συντηρητικοί: Αναβλήθηκε το ντιμπέιτ των υποψηφίων

Αναβλήθηκε –«μέχρι νεωτέρας», τουλάχιστον – το ντιμπέιτ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει αύριο, με τους δύο κυριότερους υποψηφίους να αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτό.

Ο Ρίσι Σούνακ και η Λιζ Τρας, οι δύο βασικοί αντίπαλοι, αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στο αυριανό ντιμπέιτ, το οποίο, τελικά, ακυρώνεται, μετά και τη δυσφορία που δημιουργήθηκε στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος από την ένταση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Σούνακ και την Τρας.

Μάλιστα, ηγετικοί κομματικοί κύκλοι των Τόρηδων είναι ότι, αν και είναι σύνηθες να χρησιμοποιείται ευθεία γλώσσα από τους υποψηφίους, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Σούνακ και της Τρας ανέβηκε τόσο πολύ που, σε ορισμένες περιπτώσεις, έδωσαν την εντύπωση ότι είναι μέλη και υπουργοί αντίπαλων κομμάτων. rishi-sunak

Είναι, ωστόσο, αξιοπρόσεκτο ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και η υπουργός Εξωτερικών κινούνται στην κατ’ εξοχήν φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος. Παρόλα αυτά, οι μεταξύ τους διαξιφισμοί έδωσαν, σε κάποιες στιγμές, την εντύπωση ότι είχαν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο αγώνα «συνεπέστερης» προάσπισης του οικονομικού φιλελευθερισμού στο… φιλελεύθερο κόμμα της χώρας.

Ενδεικτικά, ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε των αυξήσεων φόρων που επέβαλε στη διάρκεια της υπουργικής θητείας του απέναντι στην Λιζ Τρας, που υποστήριξε ότι ο Σούνακ αύξησε τους φόρους στο πιο υψηλό επίπεδο των τελευταίων χρόνων και ότι η φορολογική πολιτική του δεν μπορεί παρά να παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments