Διεθνή

Η συνάντηση των χαοτικών

Η συνάντηση των χαοτικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ Αρχείου

Είναι εξόφθαλμο ότι έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα στην άμμο της Ψαρού οι ενεργειακές απειλές του Ρώσου, που «κλείνει τη στρόφιγγα» και ακυρώνει τη «νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση»

Ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, μας πληροφορεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον έτερο βαθύ δημοκράτη, Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, για να εξετάσουν από κοινού όλους τους πιθανούς τρόπους, προκειμένου να επιτευχθεί το ξεμπλοκάρισμα  της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, σε κάποιο μέγαρο της θαυμαστής δημοκρατίας του Ιράν,  μετά τα αδιέξοδα των ενεργειακών απειλών του Βλαδίμηρου και εν όψει μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Και είναι εξόφθαλμο ότι έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα στην άμμο της Ψαρού οι ενεργειακές απειλές του Ρώσου, που «κλείνει τη στρόφιγγα» και ακυρώνει τη «νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση», εκφράσεις – κλειδιά στους εναπομείναντες εγχώριους, αριστεροδεξιούς υποστηρικτές του Κρεμλίνου. Δεν προϋπολόγισε σωστά ο κορυφαίος του ξανθού γένους την αποφασιστικότητα των δυτικών ηγεσιών και λαών, έτοιμοι να θυσιάσουμε βραχυπρόθεσμα μέρος της οικονομικής μας άνεσης, για τη μακροπρόθεσμη προστασία μας από αυτόκλητους παγκόσμιους ρυθμιστές των ζωών μας.

Ακολούθησε το απολύτως προβλέψιμο για τα μέτρα της ρωσικής ηγεσίας: το μπλοκάρισμα των ουκρανικών (ναι, ουκρανικών, όπως το επίσημο Κρεμλίνο ενημερώνει) εξαγωγών σιταριού και καλαμποκιού. Πρόκειται για σιτάρι και καλαμπόκι, που αποκτήθηκαν λεηλατώντας ξένα εδάφη. Με αυτόν τον ύστατο τρόπο, ο Πούτιν προκαλεί μια τεχνητή αύξηση τιμών, μια φούσκα δηλαδή, την οποία άθελά του ομολογεί δι’ αντιπροσώπων του, με τον ανομολόγητο όμως στόχο να απειλήσει με μπλοκάρισμα (ουκρανικών) σιτηρών στο προσεχές διάστημα ακόμη και σε… Αφρικανούς, οι οποίοι μοιραία στρέφονται πλέον εναντίον του.

Θύματα της φούσκας αυτής είναι η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία που εξαρτούν τις εισαγωγές τους, από 25 έως και 45%, από τα ουκρανικά σιτηρά, που ο Πούτιν επιστρατεύει ως ύστατο φονικό όπλο κατά της… Δύσης. Έτσι, η συνάντηση των λαοπροβλήτων οραματιστών ηγετών Πούτιν και Ερντογάν αποκτά μια επικαιρότητα, που κινείται πολύ μακριά από το σύνηθες, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος καλείται, εκ των πραγμάτων, να άρει το σύνολο ή, τουλάχιστον, μέρος του εγκλωβισμού σιτηρών καλαμποκιού, που ο ίδιος προκάλεσε, συνομιλώντας πλέον με τον, διεθνώς γνωστό για την αντιστοιχία λόγων και έργων, Πρόεδρο της Τουρκίας.

Αυτή τη φορά, ο εκβιασμός είναι ακόμη πιο ωμός συγκριτικά με τον εκβιασμό σε φυσικό αέριο. Για την ακρίβεια, είναι ένας κυνικός εκβιασμός, με θύματα ακόμη και τους κατοίκους της Αντίς Αμπέμπα και του Νταμανχούρ. Και μπροστά στη διαταραχή, τη χαοτική διαταραχή, που προκαλεί ο μόνιμος ένοικος του Κρεμλίνου στο παγκόσμιο πλέον διατροφικό σπιράλ, οι απαντήσεις του δυτικού δημοκρατικού μπλοκ δεν μπορούν παρά να είναι ακόμη πιο αποφασιστικές και δυναμικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments