Διεθνή

Nord Stream 1: Επανεκκίνηση της ροής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Nord Stream 1: Επανεκκίνηση της ροής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Nord Stream 1: Η προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Nord Stream 1 ολοκληρώθηκε και έτσι το ρωσικό φυσικό πετρέλαιο θα εισρεύσει στην Ευρώπη την Πέμπτη [21/7], όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters

Η προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Nord Stream 1 ολοκληρώθηκε και έτσι το ρωσικό φυσικό πετρέλαιο θα εισρεύσει στην Ευρώπη την Πέμπτη [21/7], όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters.

O αγωγός, ο οποίος αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 30% των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σταμάτησε στις 11 Ιουλίου να μεταφέρει αέριο για δέκα ημέρες για την ετήσια συντήρησή του.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Wall Street Journal μετέδωσε, επικαλούμενη τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ότι η Κομισιόν δεν αναμένει την επανεκκίνηση των ροών από τον αγωγό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Οι πηγές τόνισαν στο Reuters ότι ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την Πέμπτη αλλά οι ροές θα είναι χαμηλότερες από τη μέγιστη μεταφορική ικανότητα των 160 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου την ημέρα.

Η Gazprom περιόρισε τις ροές κατά 40% τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη την καθυστέρηση στην παραλαβή τουρμπίνας που επισκεύασε η Siemens στον Καναδά. «Η Gazprom θα επιστρέψει στα επίπεδα που είδαμε πριν τις 11 Ιουλίου» σημείωσε μία από τις πηγές.

Gazprom: Ερίκ Μαμέρ “Προετοιμαζόμαστε για την πλήρη διακοπή στη ροή φυσικού αερίου”

«Είναι αδύνατον να προβλέψουμε πώς θα ενεργήσει η Gazprom», ανέφερε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι «ήδη έχουμε 12 χώρες, σε ορισμένες περιπτώσεις εταιρείες μέσα στις χώρες, οι οποίες από τη μία ημέρα στην άλλη έχουν πλήρεις ή μερικές διακοπές στη ροή φυσικού αερίου από τη Gazprom.

Aυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όταν προετοιμάζουμε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τον χειμώνα, τα σχέδια προετοιμασίας για τον χειμώνα βασιζόμαστε στο χειρότερο δυνατό σενάριο» το οποίο είναι ότι θα υπάρχει πλήρης διακοπή από την Gazprom. «Ποιος ξέρει εάν θα συμβεί ή όχι» προσέθεσε ο Ερίκ Μαμέρ. gasprom19-as-ansar

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος για την Ενέργεια, Τιμ ΜακΦι ανέφερε ότι «εργαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο και ένα από τα σενάρια είναι ότι οι ροές δε θα ξαναξεκινήσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments