Διεθνή

Τουρκικός Τύπος: Η Ελλάδα αποκτά εναέρια υπεροχή

Τουρκικός Τύπος: Η Ελλάδα αποκτά εναέρια υπεροχή
Τουρκικός Τύπος: Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν εφημερίδες της Τουρκίας, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει προβάδισμα στους αιθέρες έναντι της Άγκυρας.

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν εφημερίδες της Τουρκίας, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει προβάδισμα στους αιθέρες έναντι της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι δημοσιογράφοι τονίζουν ότι, ενώ η Τουρκία δαπάνησε μεγάλα ποσά για τους S – 400 και έχει μείνει πίσω στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών της, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εξοπλίσει τον εξοπλισμό της χάρη στην αγορά νέων αεροσκαφών από τις Ηνωμένες Πολιτείες,.

Σύμφωνα πάντα με Τούρκους δημοσιογράφους, της γνωστής εφημερίδας Cumhuriyet, «είναι σαφές ότι αυτά που έχουμε δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Τουρκίας, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούτε τους S-400. Πληρώσαμε για τους S-400 που δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και αποκλειστήκαμε από το έργο F-35, στο οποίο ήμασταν εταίροι και, εξαιτίας αυτού, δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα που ξοδέψαμε. Σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη μελέτη του ερευνητή της αμυντικής βιομηχανίας Abdullah Bekçi, παρά όλες τις πολύτιμες πρωτοβουλίες και προσπάθειες, η Τουρκία κινδυνεύει να χάσει την αεροπορική της υπεροχή έναντι της Ελλάδας τα επόμενα πέντε με οκτώ χρόνια. Τότε δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε: Τι είδους προνοητικότητα είναι αυτή, τι είδους διπλωματία είναι αυτή;».

Είναι προφανές ότι η πολιτική Ερντογάν σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας έναντι της πολιτικής της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρείται ότι είναι παρωχημένη και τίθεται ευθέως υπό αμφισβήτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments