Διεθνή

Μαινόμενος Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ – Ελλάδας

Μαινόμενος Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ  – Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε νέα, εμπρηστική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της πατρίδας μας προχώρησε η Τουρκία

Ο εναέριος χώρος της Ελλάδας και οι αντιρρήσεις της Αμερικής στην πώληση αεροσκαφών στην Άγκυρα μπήκαν στο επίκεντρο επίθεσης που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Σε νέα, εμπρηστική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της πατρίδας μας προχώρησε η Τουρκία, με τον Υπουργό Εξωτερικών της γείτονος να στρέφεται εναντίον της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ελλάδας αναφορικά με την πώληση F – 16 στην Τουρκία και τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διατύπωσε τη δηλητηριώδη προειδοποίηση προς την Αμερική, ότι «στις ΗΠΑ έρχονται εκλογές τον Νοέμβριο».

Ο εναέριος χώρος της πατρίδας μας τίθεται υπό ευθεία αμφισβήτηση από τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, που διερωτάται ρητορικά:  «Ελληνικός εναέριος χώρος. Τι εννοείς ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά των οποίων τα τέλη δεν είναι γνωστά, γιατί η Ελλάδα είναι άδικα δική μου και υπάρχουν βραχονησίδες».

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «η αμερικανική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή θέλει να δώσει στην Τουρκία νέα μοντέλα F-16, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια τέτοια τάση στο Κογκρέσο, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, να παρέχονται κιτ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει ουσιαστικά, κατά τον Μ. Τσαβούσογλου, να υπερβούν και να περιθωριοποιήσουν τις έντονες και επαναλαμβανόμενες αντιρρήσεις που διατυπώνονται σε σχέση με την αγορά F – 16: « Τα εμπόδια μπροστά από το F-16 πρέπει να αφαιρεθούν. Αυτό πρέπει να παρασχεθεί το συντομότερο δυνατό. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν αυτή τη διαδικασία μέσα τους» και συμπλήρωσε: «Αποτέλεσμα ήταν να ληφθεί απόφαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η απόφαση αυτή βέβαια δεν είναι πλέον δεσμευτική. Θα ληφθεί απόφαση στη Γερουσία και στη συνέχεια αυτές οι δύο αποφάσεις θα συνδυαστούν σε ένα έγγραφο, δηλαδή θα γίνει μια σύνθεση των δύο. Θα γίνει εναρμόνιση. Στη συνέχεια θα ληφθεί κοινή απόφαση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments