Οδηγός

Eugo.gov.gr: Η Ελλάδα προσβάσιμη για πολίτες και επιχειρήσεις της Ευρώπης

Eugo.gov.gr: Η Ελλάδα προσβάσιμη για πολίτες και επιχειρήσεις της Ευρώπης
Μέσω του eugo.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που απαιτείται να γνωρίζουν έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων και ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία στη χώρα, εντάσσεται και η λειτουργία της Ελληνικής Πύλης Ενιαίας Εξυπηρέτησης – eugo.gov.gr – που είναι στον «αέρα» από την Παρασκευή. Πλέον, η εξυπηρέτηση Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα είναι ευκολότερη, καθώς μέσα από το eugo.gov.gr μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στη χώρα μας είτε διασυνοριακά, είτε με φυσική εγκατάσταση.

Μέσω του eugo.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που απαιτείται να γνωρίζουν έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μπορούν να ενημερώνονται για:

  • τις σχετικές διαδικασίες,
  • τους αρμόδιους φορείς,
  • το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας,
  • τη σχετική κείμενη νομοθεσία και
  • την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Στην πύλη EUGO οι πληροφορίες είναι αναρτημένες και στην αγγλική γλώσσα, ενώ διαρκώς θα επικαιροποιούνται μέσα από διασύνδεση με το Πληροφοριακό Σύστημα του «Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών – Μίτος». Οι ενδιαφερόμενοι, παράλληλα, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους για την παροχή υπηρεσιών. Έτσι, με την παραγωγική λειτουργία της πύλης eugo.gov.gr γίνεται ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας της χώρας το τελευταίο διάστημα μετά τη διαθεσιμότητα και στην αγγλική γλώσσα της ψηφιακής βεβαίωσης εγγράφου και του ιδιωτικού συμφωνητικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments