Διεθνή

Κλιματική Αλλαγή: Δυσοίωνες οι προβλέψεις των επιστημόνων για το μέλλον

Κλιματική Αλλαγή: Δυσοίωνες οι προβλέψεις των επιστημόνων για το μέλλον

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κλιματική Αλλαγή: Τα στοιχεία για τους καύσωνες, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες είναι πλέον τόσο συντριπτικά που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με την κλιματική κρίση

Τα στοιχεία για τους καύσωνες, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες είναι πλέον τόσο συντριπτικά που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με την κλιματική κρίση. Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, όπως και οι πυρκαγιές σε Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία έχουν ως κοινό παρονομαστή στο κλίμα.

Υψηλότερες θερμοκρασίες, ισχυρότεροι άνεμοι, πολύ μειωμένη υγρασία στο έδαφος που πέφτει κάτω από το 10% και παρατεταμένη ξηρασία, είναι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που αναμένεται μάλιστα να επιδεινωθούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η θερμοκρασία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να ανεβαίνει με ρυθμό που θα ξεπερνά τον αντίστοιχο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, ενώ στην Ελλάδα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό έως και τριπλασιασμό των λεγόμενων θερμών ημερών, αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ ο φυσικός-μετεωρολόγος, ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Θοδωρής Γιάνναρος.

BBC: Η κλιματική αλλαγή στα σχολικά βιβλία

Η αλλαγή του κλίματος είναι παρούσα. Τη βιώνουμε, τούτες τις μέρες, με τα κύματα καύσωνα, ιδίως στην Ευρώπη, αλλά και με τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται. Το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών και των εφήβων τίθεται σοβαρά στο δημόσιο διάλογο διεθνώς και απασχολεί ιδιαίτερα τη βρετανική κοινωνία που ζει θερμοκρασίες – ρεκόρ.

Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται την κλιματική αλλαγή σε μεγαλύτερο βάθος και σε όλα τα μαθήματα, ανέφεραν ειδικοί και μαθητές σε σχετική έρευνα του BBC. Η τρέχουσα διδασκαλία αφήνει τα παιδιά απροετοίμαστα να ζήσουν σε έναν κόσμο που θερμαίνεται, προειδοποιούν.

Η υπερβολική ζέστη και οι πυρκαγιές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να είναι φυσιολογικές τις επόμενες δεκαετίες, λένε οι επιστήμονες, από την πλευρά τους. Τα παιδιά μελετούν, επί του παρόντος, την κλιματική αλλαγή σε κάποιο βάθος στη γεωγραφία.

Αλλά οι έφηβοι με αυξημένη περιβαλλοντική εγρήγορση υποστηρίζουν ότι, επειδή η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλα τα μέρη της ζωής μας, θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα μαθήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments