Ελλάδα

Φωτιά στη Δαδιά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112

Φωτιά στη Δαδιά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Νέα εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους στη Δαδιά Έβρου - Αναζωπυρώνεται συνεχώς η φωτιά - Εντολή εκκένωσης από το 112

Νέα νύχτα αγωνίας και άνισης μάχης με τις φλόγες στη Δαδιά του Έβρου, όπου μία νέα αναζωπύρωση σήμανε συναγερμό και ενεργοποίησε ξανά το 112, δίνοντας εντολή εκκένωσης προς Σουφλί και Γιαννούλη.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες πλησίασαν τον οικισμό ενώ απειλείται το κτήριο του Φορέα Διαχείρισης. Όλα δείχνουν πως οι κάτοικοι θα ζήσουν άλλη μία εφιαλτική νύχτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, οι φλόγες, οι οποίες ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα, κινούνται απειλητικά προς το χωριό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σταμάτησαν να πετούν. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο για να προστατεύσουν το χωριό από την πύρινη λαίλαπα.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβστικής αναφορικά με τη φωτιά στη Δαδιά είχε πει:

Στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σουφλί Έβρου, η κύρια προσπάθεια των επιχειρήσεων αυτή την ώρα επικεντρώνεται στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, ένα πολύτιμο και μοναδικής οικολογικής σημασίας δασικό οικοσύστημα. Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε τις μεγάλες δυσχέρειες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και που έχουν να κάνουν με την πολύ πυκνή βλάστηση, την γεωμορφολογία του εδάφους, τις απότομες κλίσεις και το πιο σημαντικό, τις συνεχείς εναλλαγές κατεύθυνσης και έντασης του ανέμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που αναφέρουμε είναι ότι ενώ επιχειρούσαμε στο νοτιοδυτικό κομμάτι του ενεργού μετώπου, όπου είναι ο πυρήνας του Δάσους, μια απότομη αλλαγή φοράς του ανέμου πυροδότησε νέο μέτωπο στο βόρειο τμήμα, πλησίον του χωριού Δαδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες βράδυ στις 23:50 ενεργοποιήθηκε το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων προς Γιαννούλη-Σουφλί. Επιχειρούν αδιάκοπα 320 Πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου οι οποιες κατευθύνουν τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής και των όμορων δασαρχείων Διδυμότειχου και Αλεξανδρούπολης οι οποιοι δημιουργούν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες και διαπλατύνουν υφιστάμενες. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει, 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα , Επίσης συνδράμει η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν τεθεί, από χθες, σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, παρέχουν κάθε συνδρομή, ενώ συνδράμουν πολλοί εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments