Διεθνή

Ερντογάν: Αναστήσαμε την Αγιά Σοφιά

Ερντογάν: Αναστήσαμε την Αγιά Σοφιά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Αγία Σοφία είναι ένας χριστιανικός ναός, ο οποίος στη συνέχεια μετετράπη σε ισλαμικό τέμενος και σε μουσείο

Σε μία ιταμή δήλωση, που έρχεται να τορπιλίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αντικείμενο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Αγία Σοφία είναι ένας χριστιανικός ναός, ο οποίος στη συνέχεια μετετράπη σε ισλαμικό τέμενος και σε μουσείο

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές Ιουλίου του 2020, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αποφάνθηκε υπέρ της δυνατότητας μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Αμέσως μετά, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση. Σε διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι η πρώτη μουσουλμανική προσευχή θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου.

Τώρα, επανέρχεται στο θέμα αυτό, που αποτελεί μια σελίδα ντροπής στην ιστορία της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι, χάρη στη δύναμη και τη φώτιση που έδωσε στους Τούρκους ο Αλλάχ, μετέτρεψαν την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, με την τεράστια ιστορία και τα υπέροχα ψηφιδωτά της, σε «σύμβολο κατάκτησης».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν τόνισε: «Δόξα στον Αλλάχ, που μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την Αγία Σοφία, το σύμβολο της κατάκτησης, της θέλησης και της εμπιστοσύνης του Πορθητή, 86 χρόνια αργότερα. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για την ανάσταση της Αγίας Σοφίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments