Πολιτική

Οικονόμου: Δεν θριαμβολογούμε – Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες

Οικονόμου: Δεν θριαμβολογούμε – Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στις πρόσφατες πυρκαγιές, στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Οι πυρκαγιές είναι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αντιμετωπίζουμε εκατοντάδες πυρκαγιές. Μόνο το τελευταίο τριήμερο είχαμε 141 φωτιές. Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο. Αυτό δεν έγινε στην τύχη αλλά γιατί ακολουθείται το πλάνο που έχουμε ετοιμάσει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της φωτιάς στη Δαδιά. «Η προσπάθεια εστιάζεται στο νοτιοδυτικό μέτωπο», τόνισε. Επίσης, μίλησε για τις πυρκαγιές στον Σταυρό της Λέσβου και στην Κρέστενα. «Θα καλούσαμε όλους να δίνουν έμφαση στην ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία», συμπλήρωσε.

«Από την περυσινή δυσάρεστη εμπειρία πήραμε μαθήματα. Σε ένα τέτοιας έκτασης φαινόμενο, οι επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Η συνολική εικόνα είναι δύσκολη αλλά σαφώς καλύτερη από πέρυσι. Δεν θριαμβολογούμε αλλά ούτε θεωρητικολογούμε. Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες και να θέτουμε τις πυρκαγιές υπό έλεγχο πιο σύντομα», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Επιπλέον, μίλησε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να διπλασιαστούν οι πόροι. Ακόμη, αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήδη έχει οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τις αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι η σχολή πλέον γίνεται πανεπιστημιακή ενώ αναβάθμιση προβλέπεται και για την αστυνομική ακαδημία και αυξάνεται η ισχύς των διαβατηρίων στα 10 χρόνια.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.