Πολιτική

Χαρίτσης: Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας

Χαρίτσης: Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης και σοβαρής κρίσης, ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης και σοβαρής κρίσης, ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Νewsbomb.gr”. Και συνεχίζει: «Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Δυτική Ευρώπη, πληρώνουμε τη βενζίνη πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού και τα τιμολόγια ενέργειας παραμένουν στα ύψη εδώ και πολλούς μήνες. Ενώ η καθήλωση των μισθών στα προ του 2010 επίπεδα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Αυτές οι αρνητικές εθνικές πρωτιές είναι αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Μόνη λύση η ριζική αλλαγή πολιτικής και σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας» αντιπαραβάλλει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «γενναία ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων – όπως του ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα – και αποφασιστική ρύθμιση κρίσιμων αγορών, κυρίως στην ενέργεια». «Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν συγκρούεται με την ακρίβεια. Την επιδοτεί με κρατικό χρήμα. Είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης το ότι δεν στηρίζει με ένα συνολικό πρόγραμμα την κοινωνία αλλά επιμένει στα επιδοματικά ημίμετρα που διαιωνίζουν την κρίση», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την υπόθεση Λιγνάδη, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει: «Οι αντιδράσεις σε θέατρα, χώρους πολιτισμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Είναι η φωνή μίας κοινωνίας που παρακολούθησε εδώ και μήνες την εξουσία να επιχειρεί μια απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης. Η κυβέρνηση θα όφειλε να απολογηθεί και στη συνέχεια να έπραττε το αυτονόητο: να ενθαρρύνει τα θύματα παρόμοιων ενεργειών να βγουν μπροστά. Αντί αυτού, στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά απορεί κανείς για το θράσος που αποπνέει αυτός ο κυβερνητικός κατήφορος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η δύναμη που θα συγκρουστεί με τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα στην ενέργεια, που θα μετατρέψει το Ταμείο Ανάκαμψης σε σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, που θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές στην εφαρμογή ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους» δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης.

Σε σχέση με την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, ο κ. Χαρίτσης τονίζει:  «Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ανοιχτή και προγραμματική: άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, κρατική παρέμβαση στον τομέα της ενέργειας, στήριξη του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, θεσμικές μεταρρυθμίσεις και δημόσιος σχεδιασμός με στόχο την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Η προοδευτική κυβέρνηση θα προκύψει από την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για μία ‘νέα αρχή’»,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments