Αθλητισμός

Super League: Συμφωνία των ΠΑΕ για μείωση ποσοστού στην ΕΠΟ και διαιτησία

Super League: Συμφωνία των ΠΑΕ για μείωση ποσοστού στην ΕΠΟ και διαιτησία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Super League: Μετά το πέρας της κλήρωσης του πρωταθλήματος υπήρξε συμφωνία στη μείωση του ποσοστού που αποδίδεται στην ΕΠΟ από τις ΠΑΕ (ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια, μεταγραφές κλπ) από 5% σε 1% από τους ιδιοκτήτες και οι εκπροσώπους των ΠΑΕ

Μετά το πέρας της κλήρωσης του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που βρέθηκαν στη λίμνη της Βουλιαγμένης για την εκδήλωση συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον συνεταιρισμό.

Τα βασικά σημεία στα οποία εστίασαν ήταν τρία. Κατ΄ αρχάς, υπήρξε συμφωνία στη μείωση του ποσοστού που αποδίδεται στην ΕΠΟ από τις ΠΑΕ (ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια, μεταγραφές κλπ) από 5% σε 1%, όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω τροπολογίας που θα φέρει στη Βουλή την Πέμπτη (28/7).

Επίσης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ανώτατου επαγγελματικού πρωταθλήματος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για το θέμα της απόδοσης των χρημάτων από το ποσοστό του Στοιχήματος, που βαίνει προς την επίλυσή του.

Το τρίτο θέμα αφορούσε στη διαιτησία, κι εκεί υπήρξε επίσης συμφωνία, ούτως ώστε σε όλα τα ντέρμπι να σφυρίζουν αλλοδαποί διαιτητές και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) να στελεχωθεί μόνο από ξένους αξιωματούχους.

Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα – Πότε θα διεξαχθούν τα ντέρμπι

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, όπως βγήκε από τη σημερινή κλήρωση. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα ξεκινήσουν εντός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Ιωνικό, ενώ η ΑΕΚ με τη Λαμία εκτός.

Από την 3η αγωνιστική τα ντέρμπι με Αρη-ΠΑΟΚ, την 4η ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Από νωρίς ξεκινούν τα ντέρμπι στη Σούπερ Λιγκ, όπως προέκυψε στην κλήρωση που έγινε πριν από λίγο. Την 3η αγωνιστική, στις 3-4/9 θα αναμετρηθούν Άρης – ΠΑΟΚ. Μία εβδομάδα αργότερα θα αναμετρηθούν ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και την 7η στις 8-9/10 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Η σεζόν, σύμφωνα με τις ημερομηνίες που ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25/7 η Λίγκα, θα ξεκινήσει το διήμερο 20-21 Αυγούστου και θα διακοπεί στις 13 Νοεμβρίου με την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, μέχρι τις 21-22/12 (14η αγωνιστική) λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ. super_league-mpala_20022-2023

Πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχει ακόμα μια στα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων για το Nations League και συγκεκριμένα από 17-18/9 (5η αγωνιστική) μέχρι 1-2/10 (6η).

Φέτος έχει προγραμματιστεί αγωνιστική και για το διήμερο 28-29/12 (15η) ενώ η πρώτη αγωνιστική του 2023 θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5/1 (16η). Η κανονική διάρκεια θα τελειώσει στις 12 Μαρτίου. Τα play off και play out αρχίζουν στις 18/3 και οι αγώνες κατάταξης ολοκληρώνονται στις 14/5.

Στα της διαδικασίας, η Αστυνομία είχε ζητήσει τέσσερα παιχνίδια στην Αθήνα μάξιμουμ ανά αγωνιστική ενώ κλειδάριθμο πήραν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments