Αθλητισμός

Premier League: Νέο σχέδιο με μείωση στις πληρωμές για το… αλεξίπτωτο

Premier League: Νέο σχέδιο με μείωση στις πληρωμές για το… αλεξίπτωτο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Premier League: Μείωση στις πληρωμές για το λεγόμενο «αλεξίπτωτο», τους πόρους που προορίζονται για τις ομάδες που υποβιβάζονται από τα «μεγάλα σαλόνια», προκειμένου να περιορίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο που συνεπάγεται η χαμηλότερη κατηγορία, προβλέπει το σχέδιο "A New Deal For Football"

Μείωση στις πληρωμές για το λεγόμενο «αλεξίπτωτο», τους πόρους που προορίζονται για τις ομάδες που υποβιβάζονται από τα «μεγάλα σαλόνια», προκειμένου να περιορίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο που συνεπάγεται η χαμηλότερη κατηγορία, προβλέπει το σχέδιο “A New Deal For Football”, που συζητήθηκε στη συνέλευση των 20 συλλόγων της Premier League.

Όπως αναφέρουν οι “Times”, οι σύλλογοι της Premier League είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το νέο σύστημα κατανομής πόρων στις χαμηλότερες κατηγορίες και μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση στο λεγόμενο «αλεξίπτωτο».

Ο κύριος στόχος του νέου συστήματος θα είναι η κατανομή κεφαλαίων σε συλλόγους της Championship (σ.σ. η δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της Αγγλίας), σε μια κλίμακα με βάση τη θέση τους στον πίνακα του πρωταθλήματος, με τρόπο παρόμοιο με τις πληρωμές στην Premier League, ενώ θα υπάρχει επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου κόστους για την αποφυγή υπερβολικών δαπανών.

Οι πληρωμές που αφορούν το «αλεξίπτωτο» θα παραμείνουν, αλλά θα μειωθούν σημαντικά από τα 44 εκατομμύρια λίρες για τους υποβιβασμένους συλλόγους την πρώτη σεζόν μετά τον υποβιβασμό.

Άλλες καινοτομίες στο πλαίσιο αυτού του “New Deal” θα είναι η παροχή επιχορηγήσεων υποδομής σε συλλόγους της Championship, προκειμένου να αποτραπούν οι αυξημένες δαπάνες σε μεταγραφές και μισθούς παικτών, μιας και υπάρχουν ανησυχίες μεταξύ των ομάδων της Premier League ότι τόσοι πολλοί σύλλογοι της Championship ξοδεύουν πάνω από τις δυνατότητές τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments