Διεθνή

Φυσικό αέριο: Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην διεθνή αγορά LNG

Φυσικό αέριο: Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην διεθνή αγορά LNG

Πηγή Φωτογραφίας: LNG Prime

Κλιμακώνεται ο παγκόσμιος ανταγωνισμός μετά την πίεση που ασκεί εκ νέου η Ρωσία μέσω του φυσικού αερίου

Κλιμακώνεται ο παγκόσμιος ανταγωνισμός μετά την πίεση που ασκεί εκ νέου η Ρωσία μέσω του φυσικού αερίου. Εταιρείες κοινής ωφέλειας στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα επισπεύδουν τα σχέδιά τους για αγορά περισσότερων φορτίων LNG για τον χειμώνα, φοβούμενες ότι θα προβεί σε ανάλογες κινήσεις και η Ευρώπη, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τraders εκτιμούν ότι οι τιμές spot του LNG στη βόρεια Ασία θα φθάσουν περίπου στα 45 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες σήμερα Τρίτη, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, λίγες μέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κι όπως σημειώνει το Bloomberg, υπάρχει μια μείωση του διαθέσιμου LNG κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα εν μέσω διαταραχών στον εφοδιασμό από εξαγωγικές εγκαταστάσεις σε Αυστραλία και ΗΠΑ.Η Νότια Κορέα προσπαθεί να εξασφαλίσει φορτία LNG από την αγορά spot λόγω ευρύτερων ανησυχιών για την τροφοδοσία λόγω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων, όπως δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας στη Σεούλ.

Βερολίνο: Κατηγορεί τη Μόσχα για «παιχνίδια» με το φυσικό αέριο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για «διπροσωπία» και ότι παίζει «παιγνίδι», μετά τη μείωση της ποσότητας του αερίου που προμηθεύει η Μόσχα στο Βερολίνο μέσω της αγωγού Nord Stream 1 με την επίκληση τεχνικού προβλήματος με επισκευασμένη τουρμπίνα που βρίσκεται στη γερμανική επικράτεια.

Παράλληλα ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από το 40% στο 20% της δυναμικότητάς του.

Πρόσθεσε πως τα έγγραφα για την εξαγωγή της από τη Siemens Energy έχουν ολοκληρωθεί, αλλά η Μόσχα αρνείται να δώσει τα απαιτούμενα έγγραφα για την εισαγωγή της. Η Ζίμενς διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να μεταφέρει το ανταλλακτικό στη Ρωσία αμέσως μόλις λάβει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments