Διεθνή

Γερμανία: Δάνειο 7,4 εκ. ευρώ στην Ουκρανία

Γερμανία: Δάνειο 7,4 εκ. ευρώ στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: open4business

Το δάνειο έχει εκδοθεί στην ουκρανική κυβέρνηση για 30 χρόνια και με 10ετή περίοδο χάριτος

Η Ουκρανία θα λάβει 7,4 εκατομμύρια ευρώ από την KfW, γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων, που εδρεύει στην Φρανκφούρτη και η  οποία είναι γνωστή και ως Γερμανικό Ινστιτούτο Ανάκαμψης.

Το ποσό προορίζεται για δάνεια με ευνοϊκούς όρους, τα οποία υποστηρίζονται από επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων ευρώ, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ως μέρος της αναχρηματοδότησης ενεργειακά αποδοτικών επενδύσεων ΜΜΕ της Ουκρανίας μέσω του έργου Χρηματοοικονομικού Τομέα.

Η δανειακή σύμβαση υπεγράφη από τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικών, Σέρχι Μαρτσένκο, τον εκτελεστικό διευθυντή του Ταμείου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας και τον επικεφαλής του τμήματος KfW Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Τουρκίας.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση, έρχεται ως συνέχεια του κοινού έργου KfW Υποστήριξη των ΜΜΕ, η εφαρμογή του οποίου κατέστησε δυνατή τη δημιουργία ενός συστήματος δανεισμού προς τις ουκρανικές ΜΜΕ στο εθνικό νόμισμα χάρη στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την οικονομική βοήθεια για την αντιστάθμιση των ζημιών λόγω της συναλλαγματικής διαφοράς και για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ για συνολικό ποσό άνω του 1 δισεκατομμυρίου ουκρανικού εθνικού νομίσματος (γρίβνα).

Το δάνειο έχει εκδοθεί στην ουκρανική κυβέρνηση για 30 χρόνια και με 10ετή περίοδο χάριτος.

Πρόκειται για δάνειο που θα εκταμιευθεί στο εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας από το Ταμείο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σε ΜΜΕ μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και να δοθεί η δυνατότητα στις ΜΜΕ να επενδύσουν σε ενεργειακά αποδοτικά έργα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δανείου και επιχορήγησης ως μέρος αυτού του έργου υπογράφηκε στο πλαίσιο της ουκρανογερμανικής διακυβερνητικής συμφωνίας για τη χρηματοοικονομική συνεργασία, η οποία επικυρώθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments