Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Πηγή Φωτογραφίας: fb/joy bernos

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στις βόρειες Φιλιππίνες κι έγινε αισθητός έως τη Μανίλα - Η χώρα βρίσκεται στο σεισμικά ενεργό «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ έπληξε το νησί Λουζόν των Φιλιππίνων την Τετάρτη, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε νοσοκομείο και κτίρια σε μια βόρεια επαρχία και προκαλώντας ισχυρούς σεισμούς στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους από τον σεισμό, ο οποίος έπληξε περίπου 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ντολόρες και σε μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων (6 μίλια).

Ένα νοσοκομείο στην επαρχία Άμπρα εκκενώθηκε μετά τη μερική κατάρρευση του κτιρίου μετά τον σεισμό, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κυβερνήτης της Abra, Joy Bernos, δημοσίευσε φωτογραφίες από το κατεστραμμένο επαρχιακό νοσοκομείο Abra στον λογαριασμό της στο Facebook, οι οποίες έδειχναν μια ανοιχτή τρύπα στην πρόσοψη της μπροστινής εισόδου.

“Εξακολουθούμε να βιώνουμε μετασεισμούς. Λάβαμε αναφορές για ζημιές σε σπίτια. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα”, δήλωσε ο δήμαρχος Ρόβελιν Βιλαμόρ στην πόλη Λαγκγκιλάνγκ στην επαρχία Άμπρα.

«Δεν έχουμε τροφοδοσία ρεύματος γιατί διακόπτεται αυτόματα λόγω κινδύνου», είπε ο Villamor στο ραδιόφωνο DZRH.

Ο Ρενάτο Σόλιντουμ, διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας σεισμολογίας, είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό DZRH, είπε ότι αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί.

“Το επίκεντρο της προσοχής είναι η Άμπρα και οι κοντινές επαρχίες. Αυτός είναι ένας μεγάλος σεισμός”, είπε ο Σόλιντουμ, προσθέτοντας ότι έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε ορισμένες περιοχές της Άμπρα, ιδιαίτερα στην πόλη Μανάμπο.

Η Άμπρα, όπου ζουν σχεδόν 250.000 άνθρωποι, είναι μια επαρχία στις βόρειες Φιλιππίνες. Οι βαθιές κοιλάδες και οι επικλινείς λόφοι του περικλείονται από απόκρημνα βουνά.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη Μανίλα, όπου πολλά κτίρια εκκενώθηκαν, με μερικούς ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον 30ο όροφο ενός κτιρίου, και τα σιδηροδρομικά συστήματα του μετρό της πόλης σταμάτησαν σε ώρα αιχμής.

Οι Φιλιππίνες είναι επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές και βρίσκονται στο σεισμικά ενεργό «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια ζώνη ηφαιστείων και ρηγμάτων που σχηματίζουν τόξα γύρω από την άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments