Διεθνή

Μπάιντεν: “Ξεμπέρδεψε” με τον κορωνοϊό ο Αμερικάνος πρόεδρος

Μπάιντεν: “Ξεμπέρδεψε” με τον κορωνοϊό ο Αμερικάνος πρόεδρος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε αρνητικός στην Covid-19 το βράδυ της Τρίτης προς το πρωί της Τετάρτης [27/7], ανακοίνωσε ο γιατρός του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός στην Covid-19 το βράδυ της Τρίτης προς το πρωί της Τετάρτης [27/7], ανακοίνωσε ο γιατρός του. Την περασμένη εβδομάδα είχε μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό.

Τα συμπτώματα της Covid-19 που είχε εμφανίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχουν πλέον «σχεδόν πλήρως» υποχωρήσει, είχε ήδη αναφέρει δύο μέρες νωρίτερα ο γιατρός του.

Την Πέμπτη οι συνομιλίες με τον Σι εν μέσω εντάσεων – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, εν μέσω νέων αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις των δύο χωρών, σχετικά με την Ταϊβάν και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι η διαχείριση του οικονομικού ανταγωνισμού μεταξύ των δύο χωρών θα είναι επίσης το επίκεντρο της κλήσης.

Θα είναι η πέμπτη συνομιλία μεταξύ των ηγετών και έρχεται καθώς η Κίνα έχει προειδοποιήσει έντονα την κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, την οποία το Πεκίνο ισχυρίζεται ως έδαφός της.

«Τα πάντα από τις εντάσεις για την Ταϊβάν, τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και το πώς διαχειριζόμαστε καλύτερα τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εθνών μας, σίγουρα στον οικονομικό τομέα», είπε ο Κίρμπι για τα θέματα που θα συζητηθούν.

«Αυτή είναι μια κλήση που έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και υπάρχει ήδη μια αρκετά ισχυρή ατζέντα πραγμάτων για να μιλήσουν αυτοί οι δύο ηγέτες», είπε.

Σύμφωνα με την πολιτική τους για μια Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν, αλλά δεσμεύονται από το αμερικανικό δίκαιο να παρέχουν στο νησί τα μέσα για να αμυνθεί. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να επαναλάβει ότι η στάση δεν έχει αλλάξει παρά τις εικασίες για ένα πιθανό ταξίδι της Πελόζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments