Κόσμος

Μπάιντεν: Εντός της εβδομάδας επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Μπάιντεν: Εντός της εβδομάδας επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπάιντεν: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε  ότι αναμένει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ εντός της εβδομάδας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε  ότι αναμένει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ εντός της εβδομάδας, αλλά ακόμη περιμένει την επιβεβαίωση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πολυαναμενόμενη συνδιάλεξη των δύο ηγετών, τη στιγμή που η πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ταϊβάν τροφοδοτεί τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο, ο κ. Μπάιντεν απάντησε ότι «αναμένω» πως θα γίνει, «αλλά δεν είμαι ενήμερος πότε θα οργανωθεί» ακριβώς.

Η Νάνσι Πελόσι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως εκ του αξιώματός της μια από τους κορυφαίους αξιωματούχους του αμερικανικού κράτους, αναμένεται στη νήσο τον επόμενο μήνα, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα το ταξίδι αυτό.

Πράγμα ασυνήθιστο, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα ότι ο αμερικανικός στρατός κρίνει ότι η επίσκεψη αυτή «δεν είναι καλή ιδέα».

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί πως η Κίνα δεν θα δει καμία διάκριση μεταξύ της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο εκλαμβάνει την ολοένα μεγεθυνόμενη δημόσια στήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ταϊπέι υποστήριξη στην επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της νήσου, που η κινεζική ηγεσία θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενταχθεί στη μητροπολιτική χώρα στο μέλλον.

Η διένεξη οξύνεται την ώρα που ο κ. Σι, ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας εδώ και δεκαετίες, ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εξουσία του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος αργότερα φέτος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments