Αθλητισμός

Europa League: Στρέφει την προσοχή του στη Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Ολυμπιακός

Europa League: Στρέφει την προσοχή του στη Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Ολυμπιακός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Europa League: Ο οδυνηρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Χάιφα από τη συνέχεια του Champions League, φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στον 3ο προκριματικό του Europa League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο οδυνηρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Χάιφα από τη συνέχεια του Champions League, φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στον 3ο προκριματικό του Europa League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, έχοντας ως πρώτο στόχο την πρόκριση των play off.

Οι Σλοβάκοι έχασαν 4-1 στον επαναληπτικό από την Φερεντσβάρος, παρά το γεγονός ότι είχαν επικρατήσει 2-1 στο πρώτο ματς και ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ οι ρεβάνς θα γίνουν στις 11 Αυγούστου. Σε περίπτωση νίκης, ο Ολυμπιακός προχωράει στα playoffs του Europa League, σε διαφορετική περίπτωση στα playoffs του Conference League.

Oι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στα Play Off του Europa League, όταν ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί. Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι και στη ρεβάνς έμειναν στην ισοπαλία με τους Σλοβάκους, με σκορ 2-2.

To προφίλ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Η Σλόβαν ιδρύθηκε το 1919 και στα 103 χρόνια ζωής έχει 12 πρωταθλήματα (+8 πριν τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας) και 10 Κύπελλα. Πολυνίκης του πρωταθλήματος της χώρας, αλλά με πολύ μικρότερο «brandname» κι εμπειρία από το αντίστοιχο του πειραϊκού κλαμπ. Σύμφωνα με το transfermarkt η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει μόλις τα 21 εκατομμύρια.

Προπονητής της είναι ο Βλάντιμιρ Βάις. Ανέλαβε την ομάδα τον Μάη του 2021, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο. Το σύστημα του είναι συνήθως το 4-2-3-1. Ενώ πέρυσι, στην εντός έδρας ισοπαλία που απέσπασε από τον Ολυμπιακό στη Σλοβακίας τον είδαμε να επιλέγει το 4-1-4-1. Μεγάλος της αστέρι, ο Bλάντιμιρ Βάις, ο γιος του προπονητή, που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσω… του Ολυμπιακού και ο νεοαποκτηθείς μέσος Γιόργκι Χακβετάτζε, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Γάνδη. Έδρα της, η Τεχέλνε Πόλε των 22.500 θέσεων, έδρα και της Εθνικής ομάδας της χώρας. Το 1969 ο σύλλογος πραγματοποίησε ονειρική πορεία επικρατώντας 3-2 της Μπαρτσελόνα στη Βασιλεία και κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Τον Νοέμβριο του 1970 αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στη διαδρομή των «πράσινων» προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. H Σλόβαν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντιναμό Μπατούμι (0-0, 1-2).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments