Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά με τη συνδρομή του σκύλου «Μπόμπερ»

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά με τη συνδρομή του σκύλου «Μπόμπερ»

Πηγή Φωτογραφίας: Αστυνομια

Θεσσαλονίκη: Στη σύλληψη  23χρονης και ενός 29χρονου, προχώρησαν  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Μπόμπερ»

Στη σύλληψη  23χρονης και ενός 29χρονου, προχώρησαν  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά την επιβίβαση επιβατών σε πλοίο με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Μπόμπερ», η 23χρονη παρέδωσε αυτοβούλως μία  πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3,2 γραμμαρίων και μία  πλαστική συσκευασία που περιείχε πέντε  δισκία Ecstasy καθώς και έναν  κόπτη – θρυμματιστή κάνναβης.

Στη συνέχεια η 23χρονη κατονόμασε σαν προμηθευτή της τον 29χρονο  και ακολούθησε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε η προμήθεια πέντε δισκίων Ecstasy αντί του χρηματικού ποσού των 60 ευρώ.

Ακολούθησε η σύλληψη του 29χρονου και νομότυπη έρευνα στην οικία του με τη συνδρομή του «Μπόμπερ», όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρεις πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους  44,1 γραμμαρίων.
  • δύο δισκία  ecstasy, χρώματος ροζ και γκρι
  • μία  ζυγαριά ακριβείας και
  • δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν επιπλέον το χρηματικό ποσό και μία  συσκευή κινητής τηλεφωνίας της 23χρονης.

Να εκδοθεί στην Κροατία ο 59χρονος Σέρβος που διώκεται για εγκλήματα πολέμου

Να εκδοθεί στην Κροατία όπου καταζητείται για να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου πριν από 31 χρόνια, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για τον 59χρονο Σέρβο, ο οποίος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα, στους Ευζώνους Κιλκίς, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος, καθώς ερχόταν για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και την ανήλικη κόρη του. Κατά της απόφασης ο εκζητούμενος άσκησε έφεση, η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές.

Κρατώντας στα χέρια του φωτογραφία της 11χρονης κόρης του, ο 59χρονος J.C. υπεραμύνθηκε των κατηγοριών που τού καταλογίζουν οι κροατικές Αρχές, λέγοντας ότι δεν είναι εγκληματίας πολέμου ούτε συμμετείχε σε τέτοιου είδους πράξεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι ζει και εργάζεται ως οδηγός φορτηγού σε μία μικρή σερβική πόλη στην περιφέρεια της Βοϊβοντίνα και τόνισε ότι ζητείται η έκδοσή του ύστερα από 30 και πλέον χρόνια, την ώρα που διάγει μια φιλήσυχη ζωή, προσπαθώντας να κλείσει τις πληγές του πολέμου. «Με έδιωξαν από το χωριό όπου ζούσα στην Κροατία με την κροατικής καταγωγής σύζυγό μου. Έκαψαν το σπίτι μου και ξεκίνησα καινούργια ζωή στη Σερβία με την οικογένειά μου», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση προς τους δικαστές να τον «εκδώσουν» στην πατρίδα του ώστε να αποφανθούν τα εκεί δικαστήρια για την τύχη του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments