Διεθνή

Μπορέλ: “Τα ΜΜΕ της Δύσης «καλύπτουν» περισσότερο τον Λαβρόφ από εμένα”

Μπορέλ: “Τα ΜΜΕ της Δύσης «καλύπτουν» περισσότερο τον Λαβρόφ από εμένα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπορέλ: Την αντίθεση του για την "κάλυψη" που δέχεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τα δυτικά ΜΜΕ εξέφρασε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ

Την αντίθεση του για την “κάλυψη” που δέχεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τα δυτικά ΜΜΕ εξέφρασε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος σε συνέντευξη του σε ισπανικό Μέσο τόνισε χαρακτηριστικά πως “τα ψέματα κυκλοφορούν πιο γρήγορα από την αλήθεια”, τονίζοντας πως ότι συμβαίνει στη χώρα, βγαίνει με έναν απλό τρόπο.

Μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER την Τρίτη, διαμαρτυρήθηκε για το ότι ο Λαβρόφ τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. «Ο Λαβρόφ πηγαίνει στην Αφρική και προσπαθεί να πείσει τους Αφρικανούς ότι οι κυρώσεις φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν… και το επαναλαμβάνουν όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με το RT World.

«Εγώ πηγαίνω στην Αφρική για να πω το αντίθετο, ότι οι κυρώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και κανείς δεν τις καλύπτει», πρόσθεσε. Περαιτέρω, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης δίνουν προσοχή στον Λαβρόφ, λέγοντας ότι υπάρχει μια τάση να δίνουν χώρο στον «εχθρό».

Η απάντηση του Πεσκόφ

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ είναι λιγότερο δημοφιλής από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ειρωνικά στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι πράγματι λιγότερο δημοφιλής από τον Λαβρόφ, δεν έχει καμία πιθανότητα σε αυτό το θέμα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπορέλ.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Ουκρανίας στα χέρια Ρώσων

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς αναγνώρισε εξάλλου ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον δεύτερο μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα YouTube. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν προηγουμένως την κατάληψη του λιγνιτικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Μπουρλεχίρσκ, που ανεγέρθηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. «Εξασφάλισαν ένα μικροσκοπικό τακτικό πλεονέκτημα — κατέλαβαν το Μπουρλεχίρσκ», είπε ο κ. Αρεστόβιτς αναφερόμενος στους Ρώσους

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σημείωσε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις μοιάζουν να περνούν από την επίθεση στην άμυνα και να προχωρούν σε πλήγματα για να μειώσουν τη δυνατότητα των ουκρανικών στρατευμάτων να αντεπιτεθούν στην καίριας σημασίας βιομηχανική περιφέρεια Ντανιέτσκ. Σκοπός μοιάζει να είναι «να μην είμαστε σε θέση να απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη μας» και κατόπιν να «αρχίσουμε συνομιλίες», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments