Πολιτική

Γκουτέρες: Η εμφάνιση για πρωινό στον Πειραιά

Γκουτέρες: Η εμφάνιση για πρωινό στον Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: TIMES

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ταξίδεψε στα ελληνικά νησιά, πριν την κρίσιμη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά

Στην Ελλάδα βρέθηκε για διακοπές ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος είχε και ανεπίσημη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μία ημέρα αργότερα, έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν στον Πειραιά, καθώς είδαν τον επικεφαλής του ΟΗΕ, το πρωί του Σαββάτου, να παίρνει το πρωινό του, πριν επιβιβαστεί σε σκάφος σε σκάφος με προορισμό τα ελληνικά νησιά.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, ήρθε στην Ελλάδα,  περίπου μία εβδομάδα πριν την υπογραφή της κρίσιμης συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη για τον απεγκλωβισμό των ουκρανικών σιτηρών και την επανέναρξη των εξαγωγών τους από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Την ημέρα που η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία.

Δια του εκπροσώπου του, ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές του πολέμου έχουν διατυπώσει τη δέσμευσή τους ως προς την συμφωνία για την εξαγωγών των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια και τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας από την Ρωσική ομοσπονδία, την Ουκρανία και την Τουρκία αποτελεί επιταγή.

«Τα προϊόντα αυτά χρειάζονται απεγνωσμένα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και για την άμβλυνση των δεινών εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη σε ολόκληρο τον πλανήτη», δηλώνει σε ανακοίνωσή του  ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments