Διεθνή

Λευκορωσία: Ανάκληση του πρεσβευτή της από το Ηνωμένο Βασίλειο

Λευκορωσία: Ανάκληση του πρεσβευτή της από το Ηνωμένο Βασίλειο

Πηγή Φωτογραφίας: Royal-Flags, Pixabay

Λευκορωσία: Η Λευκορωσία ανακάλεσε σήμερα [29/7] τον πρεσβευτή της στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθεί για τις βαριές κυρώσεις που έχει επιβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Μινσκ

Η Λευκορωσία ανακάλεσε σήμερα [29/7] τον πρεσβευτή της στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθεί για τις βαριές κυρώσεις που έχει επιβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Μινσκ για την καταστολή της αντιπολίτευσης και την υποστήριξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της, η λευκορωσική διπλωματία ανέφερε ότι έλαβε αυτό το μέτρο ως απάντηση στις «άνευ προηγουμένου κυρώσεις», ιδίως κατά της οικονομίας της Λευκορωσίας, διευκρινίζοντας ότι θα μειώσει επίσης το προσωπικό της στο Λονδίνο.

«Η ανάκληση του πρεσβευτή δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τους διαύλους επικοινωνίας με το Λονδίνο», τόνισε ωστόσο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως πολλές δυτικές χώρες, έχει επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο για την αδυσώπητη καταστολή ενός τεράστιου κινήματος διαμαρτυρίας το 2020 και το 2021.

Η Δύση έχει λάβει δραστικές νέες κυρώσεις κατά του Μινσκ μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, επειδή η επικράτεια της Λευκορωσίας χρησιμοποιείται ως βάση οπισθοφυλακής για τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Μόσχα: Φονική πυρκαγιά σε πανδοχείο – 8 νεκροί

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο ακίνητο σε νοτιοανατολικό τομέα της Μόσχας τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε σε πανδοχείο.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τέσσερις εισήχθησαν σε νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας, αρμόδια για τις κυριότερες υποθέσεις ποινικής φύσης.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως η φωτιά έπληξε το ισόγειο ακινήτου 15 ορόφων και ότι τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα λίγο πριν από τη μία το πρωί, σημειώνοντας ότι οδήγησε στην εκκένωση 200 και πλέον ανθρώπων.

«Τα κάγκελα στα παράθυρα εμπόδισαν τον κόσμο να σωθεί, αυτή είναι η βασική αιτία των θανάτων», δήλωσε ο Αντρέι Ρουμιάντσεφ, μεταβατικός επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εξήγησε πως δεν λειτουργούσε το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά στο πανδοχείο και ότι είχαν αναφερθεί και άλλες παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας σε ελέγχους στο κατάστημα το 2019 και τον Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments