Διεθνή

Έλον Μασκ – Twitter: Ραντεβού στα δικαστήρια στις 17 Οκτωβρίου

Έλον Μασκ – Twitter: Ραντεβού στα δικαστήρια στις 17 Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Ο Μασκ αρχικά «πάγωσε» και στις 8 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους Έλον Μασκ και Τwitter στις 17 Οκτωβρίου, μετά την απόφαση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας.

Η δικαστής του Ντέλαγουερ, Κάθλιν ΜακΚόρμικ, όρισε την ημερομηνία της δίκης για την κόντρα ανάμεσα στην πλατφόρμα και τον Mασκ. Η δίκη αναμένεται να έχει διάρκεια κοντά στις πέντε ημέρες με τον Έλον Μασκ να πρέπει να αποκαλύψει τις όποιες νομικές αξιώσεις έχει από την εταιρεία, σύμφωνα με τη διαταγή που υπέγραψε η ΜακΚόρμικ.

Οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου έχουν υποστηρίξει ότι μπορεί να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, δηλαδή να υποβάλει τη δική του αγωγή σε βάρος του Twitter. Στην αγωγή αυτή θα μπορούσε να διεκδικεί αποζημίωση για την επίμαχη συμφωνία.

Ο Μασκ αρχικά «πάγωσε» και στις 8 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter. Ο 51χρονος, τότε, είχε κατηγορήσει την πλατφόρμα για διαστρέβλωση του αριθμού των ψεύτικων λογαριασμών που υπάρχουν στην εφαρμογή.

Το Twitter απάντησε με αγωγή στην αποχώρηση αυτή, ενώ, κατηγόρησε τον Μασκ ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τον ισχυρισμό για τους ψεύτικους λογαριασμούς, προκειμένου να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ο δισεκατομμυριούχος δεσμεύεται από το συμβόλαιο συγχώνευσης για να ολοκληρώσει την εξαγορά έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστής είχε ήδη αποφασίσει υπέρ του Twitter, κρίνοντας ότι η διαδικασία πρέπει να επισπευσθεί και να γίνει τον Οκτώβριο. Αυτό είναι κάτι που έχει ζητήσει η νομική ομάδα της πλατφόρμας, προκειμένου να περιοριστεί η «ζημία» στην εταιρεία και για να διασφαλιστεί ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από τις 24 Οκτωβρίου, ημερομηνία στην οποία είχαν συμφωνήσει αρχικά οι δύο πλευρές.

Από τη μεριά τους, οι δικηγόροι του Elon Musk στην αρχή ζητούσαν να γίνει το 2023 η δίκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments