Διεθνή

Ισραήλ: Καθηλώνει τα F-35 – Έλεγχοι στα συστήματα εκτίναξης

Ισραήλ: Καθηλώνει τα F-35 – Έλεγχοι στα συστήματα εκτίναξης

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Τα αεροσκάφη θα υποβληθούν σε επιθεωρήσεις που θα διαρκέσουν λίγες ημέρες, ανέφερε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο Twitter

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε προσωρινή διακοπή της δραστηριότητας του αεροσκάφους stealth F-35 το Σάββατο, μετά τις ανησυχίες των ΗΠΑ για ελαττώματα στα συστήματα εκτίναξης πιλότων.

Τα αεροσκάφη θα υποβληθούν σε επιθεωρήσεις που θα διαρκέσουν λίγες ημέρες, ανέφερε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο Twitter, και οποιεσδήποτε μεμονωμένες επιχειρήσεις F-35 θα διεξάγονται με ειδική εξουσιοδότηση του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ισραηλινή ανακοίνωση ακολούθησε την ανακοίνωση των ΗΠΑ την Παρασκευή για πιθανά ελαττώματα στα φυσίγγια εκρηκτικών σε συστήματα εκτίναξης των καθισμάτων των πιλότων σε τρία στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του F-35, που ανάγκασε την προσωρινή διακοπή ορισμένων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Κατασκευασμένο από την Lockheed Martin Corp, το F-35 είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και, στο Ισραήλ, με το εβραϊκό όνομα του “Adir” (Ισχυρό).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments