Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σαρηγιάννης “Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται”

Κορωνοϊός: Σαρηγιάννης “Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κορωνοϊός: "Τα πραγματικά κρούσματα πρέπει να κυμαίνονται σε 400.000-500.000", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής

“Τα πραγματικά κρούσματα πρέπει να κυμαίνονται σε 400.000-500.000″, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και πρόσθεσε ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε δε ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», κατέληξε.

“Στις αρχές Αυγούστου θα γίνει η κορύφωση των θανάτων”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός είναι και αριθμός των θανάτων από τις επιπλοκές του ιού. Παρόλο που έχει υπάρχει μερική αποκλιμάκωση της διασποράς, οι νεκροί παραμένουν ανησυχητικά υψηλοί και αυτό έχει φέρει προβληματισμό στον επιστημονικό κόσμο.

Για αυτό το γεγονός μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας ότι αυτό είναι αναμενόμενο με δεδομένη τη μεγάλη διασπορά που είχαμε στα μέσα 15 Ιουλίου.

«Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. nosokomeio-thalamos

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης στις αρχές Αυγούστου οι επιστήμονες ευελπιστούν σε μια μείωση των κρουσμάτων. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή δεν είναι «η σωστή επιλογή από άποψη δημόσιας υγείας» επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο δεν ακολουθούνται μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments