Διεθνή

Γαλλία: Το Παρίσι στέλνει κινητό εργαστήριο ανάλυσης DNA στο Κίεβο

Γαλλία: Το Παρίσι στέλνει κινητό εργαστήριο ανάλυσης DNA στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα [1/8] ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα μείνουν ατιμώρητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα [1/8] ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα μείνουν ατιμώρητα και στο πλαίσιο αυτό θα δωρίσει ένα κινητό εργαστήριο ανάλυσης DNA στις αρχές του Κιέβου.

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε επίσης την αναχώρηση του πρώτου πλοίου που μεταφέρει σιτηρά από την Οδησσό και τόνισε πως η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να συμβάλλει στη διευκόλυνση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών από ξηρά και θάλασσα.

Η Ουκρανία αδυνατούσε να στείλει τα σιτηρά της στο εξωτερικό μέσω της Μαύρης Θάλασσας λόγω του ρωσικού αποκλεισμού στα λιμάνια της από τις 24 Φεβρουαρίου. Οι δύο χώρες υπέγραψαν τον προηγούμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη μια συμφωνία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την επανέναρξη των εξαγωγών προκειμένου να αποφευχθεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Οδησσός: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Το πρώτο πλοίο, που μετέφερε ουκρανικά σιτηρά, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, σήμερα, Δευτέρα. Το πλοίο, που είναι  φορτωμένο με 26.0000 τόνους καλαμποκιού, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Τουρκία.

Το πλοίο φέρει τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και κατευθύνεται προς τον Λίβανο. Οδησσός: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

«Η Ουκρανία μαζί με τους εταίρους μας έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την πρόληψη της παγκόσμιας πείνας», ανέφερε ο Oleksandr Kubrakov, υπουργός υποδομών της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει ότι το όνομα του πλοίου είναι «Razoni» και αναχώρησε από την Οδησσό για να μεταβεί στο λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο. Το πλοίο αναμένεται να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου. Το πλοίο θα συνεχίσει να φτάνει στο λιμάνι προορισμού, μετά την αναγκαία επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments