Διεθνή

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία συνεχίζει το «μαρτύριο της σταγόνας»

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία συνεχίζει το «μαρτύριο της σταγόνας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας η Ρωσία

Συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας η Ρωσία όσον αφορά τα ενεργειακά και το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, κοντά στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μετά την απόφαση της ρωσικής Gazprom PJSC να περιορίσει τις ροές στον βασικό αγωγό Nord Stream στο 20% περίπου της χωρητικότητας την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρωσία μείωσε τις εξαγωγές προς την Ευρώπη σε πολυετή χαμηλά αυτό το καλοκαίρι – παρέχοντας λιγότερο από το ένα τρίτο των κανονικών όγκων – και δεν υπάρχει σαφήνεια αναφορικά με τις μελλοντικές της προθέσεις. Οι περιορισμοί έχουν οδηγήσει τις τιμές στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου είναι γεμάτες κατά 69% περίπου. Ο όγκος των προμηθειών από τη Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες -συν την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει την κατανάλωση και να προσελκύει υγροποιημένο φυσικό αέριο εν μέσω ανταγωνισμού από την Ασία- θα καθορίσει εάν μπορεί να αποθηκευτεί αρκετό καύσιμο για την χειμερινή περίοδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments