Διεθνή

Ουκρανία: Απαξιώνει τον Σρέντερ και τη λύση που προτείνει για την λήξη του πολέμου με τη Ρωσία

Ουκρανία: Απαξιώνει τον Σρέντερ και τη λύση που προτείνει για την λήξη του πολέμου με τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Ουκρανία: Ανακοίνωση εξέδωσε η Ουκρανία, στην οποία αναφέρει πως οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση με την Μόσχα θα εξαρτηθεί από την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ουκρανία, στην οποία αναφέρει πως οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση με την Μόσχα θα εξαρτηθεί από την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, απαντώντας έτσι στις δηλώσεις του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ο Σρέντερ, φίλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, συνάντησε τον ηγέτη του Κρεμλίνου στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, και είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί μια «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στον πόλεμο και ότι υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να επιτευχθεί σταδιακά μέσω μιας κατάπαυσης του πυρός.

Σε απάντηση σήμερα, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχάιλο Ποντολιάκ χαρακτήρισε περιφρονητικά τον Σρέντερ «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής». «Εάν η Μόσχα θέλει διάλογο, η μπάλα είναι στο γήπεδο της. Πρώτα – κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων, μετά – εποικοδομητικός (διάλογος)», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Σρέντερ: Λύση «ελβετικών καντονιών» στο Ντονμπάς πρότεινε ο πρώην καγκελάριος

Σε μια σειρά από λύσεις, για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρότεινε ο πρώην καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Γερμανίας ανέφερε πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή στο Ντονμπάς στο πρότυπο των ελβετικών καντονιών, εξέλιξη της συμφωνίας για τα σιτηρά σε εκεχειρία, ένοπλη ουδετερότητα της Ουκρανίας χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ και λειτουργία των αγωγών Nord Stream 1 και 2, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια φυσικού αερίου.

Όλα αυτά τα είπε μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. Εκφράζει μάλιστα κατανόηση και για τις ρωσικές ανησυχίες περί περικύκλωσης της χώρας από τη Δύση.

«Τα καλά νέα είναι ότι το Κρεμλίνο θέλει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων. Ίσως η συμφωνία για τα σιτηρά μπορεί να εξελιχθεί σε εκεχειρία», δηλώνει ο κ. Σρέντερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern και στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv και επιρρίπτει ευθύνες στη Γερμανία και στη Γαλλία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να υπερβούν την Ουκρανία και να διαπραγματευτούν μια λύση με τη Μόσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments