Πολιτική

Ερντογάν: Η Τουρκία μνημείο σταθερότητας στην περιοχή

Ερντογάν: Η Τουρκία μνημείο σταθερότητας στην περιοχή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αυτό υποστήριξε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Την εκτίμησή του, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας αποτελεί μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή της, εξέφρασε ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό υποστήριξε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έγραψε στο βιβλίου του Μαυσωλείου του Ατατούρκ: «Η Τουρκία αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή».

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου του γειτονικού κράτους.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε στο βιβλίο του Μαυσωλείου: «Αγαπητέ Ατατούρκ, είμαστε ενώπιον σας με την ευκαιρία της συνεδρίασης του 2022 ως μέλη της Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Η Δημοκρατία της Τουρκίας, την οποία μας εμπιστευτήκατε, συνεχίζει να αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή της σε μια κρίσιμη στιγμή. ο ηρωικός στρατός μας εμπνέει εμπιστοσύνη στο έθνος μας. Οι επιτυχίες από τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας έως τις διασυνοριακές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ικανότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεών μας. Μακάρι η ψυχή σας να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Το μήνυμα αυτό έχει έναν αποδέκτη στο εσωτερικό και πολλούς αποδέκτες στο εξωτερικό του εξ Ανατολών γείτονα της πατρίδας μας.

Αφενός, ο Ερντογάν αποφασίζει σήμερα για τις κρίσεις στο στράτευμα. Πρόκειται για μια ουσιαστική, όχι ονομαστική, αρμοδιότητα που του αποδίδει το Σύνταγμα της Τουρκίας. Με το μήνυμά του αυτό, ο Τούρκος Πρόεδρος έθεσε το περίγραμμα των κριτηρίων, επί τη βάσει των οποίων θα προβεί και στις ανάλογες κρίσεις των αξιωματικών του τουρκικού στρατού, ιδίως του επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αφετέρου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας θέλησε να προβάλει τη δημόσια εικόνα του πολιτικού ηγέτη, που δεν δέχεται υποδείξεις για το αν η ποιότητα της όποιας δημοκρατίας στη γειτονική χώρα συμβάλει στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments