Αθλητισμός

Μουντιάλ 2030: Υποβάλουν συνυποψηφιότητα Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ 2030: Υποβάλουν συνυποψηφιότητα Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία
Μουντιάλ 2030: Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα θα υποβάλουν συνυποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030

Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα θα υποβάλουν συνυποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cairo24.com, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση για να καθοριστούν οι τελικές ρυθμίσεις για την υποψηφιότητα ανάληψης της διοργάνωσης, καθώς οι τρεις χώρες συμφώνησαν να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού» του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Αιγύπτου, Ασράφ Σόμπχι, εξέφρασε την πρόθεση να κατασκευαστεί ένα μεγάλο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, προκειμένου να προστεθεί στα στάδια της χώρας που είναι ικανά να «φιλοξενήσουν» αγώνες της διοργάνωσης, ενώ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Εφόσον ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, η Ελλάδα θα μπορούσε να «στεγάσει» αγώνες του Μουντιάλ σε αρκετά νέα γήπεδα, καθώς, εκτός από την “OPAP Arena”, μέχρι το 2030 αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί αυτά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν ακόμη το ΟΑΚΑ και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ

Mε απόφαση του διευθυντή αγώνα της FΙFA, πριν από την έναρξη κάθε αναμέτρησης, κοινοποιώντας την στις δύο αντίπαλες ομάδες την ίδια ημέρα της αναμέτρησης, θα γίνεται η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου (21/11-18/12).

Όπως είναι γνωστό, τα γήπεδα του Κατάρ, έχουν ανασυρόμενες οροφές δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, η χρήση τους  θα αποφασίζεται κατά συνθήκη από την FIFA, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo. w04-133946f

«Για τη χρήση ανασυρόμενης οροφής, η FIFA θα αποφασίσει πριν από τον αγώνα εάν η οροφή θα είναι ανοιχτή ή κλειστή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η απόφαση πρέπει να ανακοινωθεί από τον διευθυντή αγώνα της FIFA στη συνεδρίαση συντονισμού του αγώνα. Εάν ο αγώνας ξεκινήσει με ανοιχτή την οροφή και υπάρξει σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, όπως μία ισχυρή καταιγίδα, που επηρεάζει τον αγώνα, σε συνεννόηση με τον διευθυντή αγώνα της FIFA, ο διαιτητής έχει την εξουσία να διατάξει το κλείσιμό της κατά τη διάρκεια του αγώνα», αναφέρει η FIFA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments