Διεθνή

Ταϊβάν: Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν το status quo των υδάτων και του εναέριου χώρου

Ταϊβάν: Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν το status quo των υδάτων και του εναέριου χώρου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ταϊβάν: Σε ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν σήμερα [5/8], όπου αναφέρει πως 68 πολεμικά αεροσκάφη της Κίνας και 13 πολεμικά πλοία διεξήγαγαν επιχειρήσεις στο στενό της χώρας

Σε ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν σήμερα [5/8], όπου αναφέρει πως 68 πολεμικά αεροσκάφη της Κίνας και 13 πολεμικά πλοία διεξήγαγαν επιχειρήσεις στο στενό της χώρας, μιας και κάποια από αυτά παραβίασαν σκοπίμως την μέση γραμμή η οποία χωρίζει την ηπειρωτική Κίνα από την Ταϊβάν, κατά την διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων.

Το υπουργείο καταδικάζει τις ενέργειες της Κίνας καταγγέλλοντας ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν το status quo και προχώρησαν σε παραβιάσεις των υδάτων και του εναέριου χώρου της Ταϊβάν.

«Καταδικάζουμε τον κομμουνιστικό στρατό που παραβίασε σκοπίμως την μέση γραμμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν.

Ταϊβάν: Κινεζικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από τη χώρα

Στον εναέριο χώρο της  Ταϊβάν πέταξαν πύραυλοι από την Κίνα, κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων σε αντίδραση για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα κινεζικά κρατικά Μέσα ενημέρωσης.

Η κυρία Πελόσι προκάλεσε την οργή του Πεκίνου μεταβαίνοντας στη νήσο, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Είναι η πιο υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος που ταξίδεψε στην Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειάς της, άρχισε εν είδει αντιποίνων χθες Πέμπτη τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της ιστορίας της γύρω από το νησί, σε έξι τομείς. Ο στρατός και η κυβέρνηση της Κίνας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την υπέρπτηση πυραύλων κατά τη διάρκεια των γυμνασίων, ενώ οι ταϊβανέζικες αρχές επίσης αρνούνται να το επιβεβαιώσουν. vallistikoi-puravloi

Πάντως, το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι κινεζικά «αεροσκάφη και πολεμικά πλοία» πέρασαν την «διάμεση γραμμή» του Στενού της Ταϊβάν, που χωρίζει τη νήσο από την ηπειρωτική Κίνα. Το υπουργείο κατήγγειλε τα «εξαιρετικά προκλητικά» κινεζικά γυμνάσια.

Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι από τους εννέα πυραύλους που εντόπισε, οι τέσσερις «πέταξαν πάνω από το κύριο νησί της Ταϊβάν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments