Πολιτισμός

Το γιγαντιαίο σάντουιτς σπάει το ρεκόρ της πόλης του Μεξικού

Το γιγαντιαίο σάντουιτς σπάει το ρεκόρ της πόλης του Μεξικού

Πηγή Φωτογραφίας: In-Cyprus- Maricruz Avalos

Μια ομάδα τοπικών εστιατορίων συνεργάστηκε στην Πόλη του Μεξικού για να σπάσει το τοπικό ρεκόρ για τη μεγαλύτερη «torta».

Μια ομάδα τοπικών εστιατορίων στην Πόλη του Μεξικού συγκεντρώθηκε στις 3 Αυγούστου για να καταρρίψει δύο τοπικά ρεκόρ: το μέγεθος μιας γιγάντιας «torta» και την ταχύτητα που χρειάστηκε για τη δημιουργία της.

Το τεράστιο σνακ ήταν ένας φόρος τιμής σε διαφορετικά τοπικά σάντουιτς και η τελική του εκδοχή εκτεινόταν σε ένα εντυπωσιακό μήκος 74 μέτρων.Η ομάδα των σεφ τα κατάφερε σε μόλις 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα.

Το κοινό στην έκθεση Torta Fair 2022 είχε τη δυνατότητα να αγοράσει μια μερίδα μόλις την τελειώσουν οι μάγειρες.Κάθε φέτα, που περιελάμβανε γεμίσεις από χοιρινό, βοδινό και κοτόπουλο μέχρι βουβάλι, κροκόδειλο, στρουθοκάμηλο και ελάφι, κόστιζε 35 πέσος ή 1,6 ευρώ.

Αν και αυτά τα τοπικά ρεκόρ, που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού, είναι εντυπωσιακά, δεν αντέχουν καθόλου το παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρύτερο σάντουιτς.

Αυτή η τιμή απονέμεται σε ένα σάντουιτς που κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2011 στη Βηρυτό του Λιβάνου, ένα επίτευγμα μήκους άνω των 735 μέτρων, το οποίο χρειάστηκε 22 ώρες για να γίνει.

Και ακόμη και αυτό μειώθηκε από τη μακρύτερη πίτσα, σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Το βραβείο απονεμήθηκε το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν περισσότερα από 100 άτομα βοήθησαν στο ψήσιμο μιας πίτσας που είχε μήκος 1.930,39 μέτρα. Χρειάστηκαν πάνω από 54 ώρες για να φτιαχτεί και δεν υπάρχουν αριθμοί που να αναφέρουν πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φαγωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments