Διεθνή

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν ακριβά

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν ακριβά

Πηγή Φωτογραφίας: topontiki

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε ανοιχτά, σήμερα, την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλα τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει όπου κι αν έχουν πάει», κατήγγειλε εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε ανοιχτά, σήμερα, την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, αποκαλώντας την επικεφαλής των Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ως «την χειρότερη καταστροφέα της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας».

Η Πελόζι ήταν η υψηλότερη αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε την «Κοινή Περιοχή Ασφαλείας» (=JSA: Joint Security Area) από το 2019, όταν ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε συναντηθεί εκεί με τον ηγέτη της Βόρειας, Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Κοινή Περιοχή Ασφαλείας (JSA) είναι το μόνο μέρος, κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης 250 χιλιομέτρων μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, όπου Βορειοκορεάτες στρατιώτες και μέλη του σώματος των Ηνωμένων Εθνών αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σε απόσταση λίγων μέτρων.

Πριν να μεταβούν στην JSA, η Πελόζι και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ – Τζιν Πύο είχαν συζητήσει, στη Σεούλ, για το ενδεχόμενο «ισχυρής και εκτεταμένης αποτροπής κατά της Βόρειας Κορέας».

Σύμφωνα με την Τζο Γιονγκ Σαμ, κορυφαία αξιωματούχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, η επίσκεψη της Ν. Πελόζι «φανέρωσε πλήρως την εχθρική άποψη της σημερινής αμερικανικής Κυβέρνησης για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Κατά την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Β. Κορέας, «οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

«Η Πελόζι, η χειρότερη καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, […] έχει προκαλέσει την οργή του κινεζικού λαού για το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταιβάν», τόνισε η Τζο Γιονγκ Σαμ, γενική διευθύντρια του τμήματος Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συμπλήρωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλα τα προβλήματα που προκάλεσαν, όπου κι αν πήγαν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments