Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστινίων για εκεχειρία

Λωρίδα της Γάζας: Συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστινίων για εκεχειρία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λωρίδα της Γάζας: Ισραήλ και Παλαιστίνιοι μαχητές συμφώνησαν να τηρήσουν μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Κυριακής [7/8]

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι μαχητές συμφώνησαν να τηρήσουν μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Κυριακής [7/8], όπως προτάθηκε από το Κάιρο, ανέφεραν πηγές από την Αίγυπτο.

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο υπήρξε εκατόμβη νεκρών βομβαρδισμούς από το Ισραήλ σε παλαιστινιακούς στόχους, και εκτόξευση ρουκετών προς την ισραηλινή επικράτεια από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μια πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου είπε ότι το Ισραήλ συμφώνησε με την προσφορά εκεχειρίας, ενώ ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει τις προσπάθειες αιγυπτιακής διαμεσολάβησης είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 22:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ, δεν επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για εκεχειρία, λέγοντας μόνο ότι βρίσκονται σε επαφή με το Κάιρo.

Λωρίδα της Γάζας: Η χειρότερη κατάσταση βίας μετά το Μάιο του 2021

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου την Παρασκευή [5/8] μέχρι και σήμερα [7/8] έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 31 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, ενώ συνεχίζονται σε αμείωτη η σύγκρουση μεταξύ της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ και του Ισραήλ, στην πιο σοβαρή κρίση μετά από πέρυσι.

Η Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς την Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών την Παρασκευή. Όπως το 97% των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Το εβραϊκό κράτος, που τονίζει ότι εξαπέλυσε μια «προληπτική επίθεση» με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ, ισχυρίζεται ότι σκότωσε μαχητές και «εξουδετέρωσε» τους ηγέτες της οργάνωσης, που θεωρείται τρομοκρατική από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. gaza-violence_1

Οι κύριοι στρατιωτικοί ηγέτες του κινήματος στη Γάζα, Ταϊσίρ αλ Τζαμπάρι και Χαλίντ Μανσούρ, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 31 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 265 τραυματίστηκαν εδώ και δύο ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα υπό τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Οι ισραηλινές αρχές αντικρούουν αυτήν την εκτίμηση και διαβεβαιώνουν ότι παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν το Σάββατο από μια αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ προς το Ισραήλ. Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ενώ δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν εκρήξεις από μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments