Ελλάδα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Βικτόρια Χίσλοπ για την επιστροφή τους «Έγκλημα του Έλγιν» [vid]

Γλυπτά του Παρθενώνα: Βικτόρια Χίσλοπ για την επιστροφή τους «Έγκλημα του Έλγιν» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού είναι υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο στον οποίο ανήκουν και οι αγώνες που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές είναι συνεχείς

Η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού είναι υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο στον οποίο ανήκουν και οι αγώνες που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές είναι συνεχείς.

Μάλιστα από τα άτομα που θέλουν να έρθουν αυτά τα εξαίσια έργα του αρχαίου ελληνισμού, που είναι παγκοσμίως γνωστά είναι και η γνωστή  συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, μετά και την δημοσκόπηση των Sunday Times με το ίδιο μήνυμα από τον βρετανικό λαό.

«Αυτό το πράγμα που έκανε ο Έλγιν ήταν έγκλημα και πρέπει να το αναγνωρίσουν αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια, είναι γεγονός, δεν είναι η άποψή μου, ότι τα πήραν με τη βία» είπε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Χίσλοπ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας, δε, την δημοσκόπηση των Sunday Times η συγγραφέας είπε ότι «σιγά σιγά, ξέρουν την αλήθεια και αν οι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύουν έτσι, θα έχει πίεση, μεγάλη πίεση να κάνουν το σωστό πράγμα».

Ποσοστό 78% των αναγνωστών της γνωστής εφημερίδας είπε «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα με το ερώτημα «Θα πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;». Σε αυτήν συμμετείχαν 11.315 άτομα από τα οποία μόλις το 22% είχε αντίθετη άποψη.

Παράλληλα δημοσκόπηση του YouGov στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Νοέμβριο έδειξε ότι το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα ενώ μόλις το 18% απάντησε ότι ανήκουν στην Βρετανία. Το υπόλοιπο 22% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments