Διεθνή

Ταιβάν: Η Κίνα προετοιμάζει εισβολή

Ταιβάν: Η Κίνα προετοιμάζει εισβολή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ταιβάν κατηγορεί ανοιχτά την Κίνα ότι προετοιμάζεται στρατιωτικά για να εισβάλει στο πολύπαθο νησί.

Η Ταιβάν κατηγορεί ανοιχτά την Κίνα ότι προετοιμάζεται στρατιωτικά για να εισβάλει στο πολύπαθο νησί.

Σύμφωνα με τις ταιβανέζικες αρχές, ο στρατός του Πεκίνου προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στην Ταιβάν, καταγγελία που έρχεται να πυροδοτήσει περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο στρατός της Ταιβάν διεξήγαγε σήμερα μια άσκηση πυροβολικού με αληθινά πυρομαχικά, προσομοιώνοντας την άμυνα του νησιού έναντι μιας κινεζικής εισβολής. Οι ασκήσεις προβλέπουν μια δεύτερη, προγραμματισμένη για την Πέμπτη, άσκηση και θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη πολλών εκατοντάδων στρατιωτών και σχεδόν σαράντα οβίδες.

«Η Κίνα χρησιμοποίησε τις ασκήσεις και τον στρατιωτικό της οδικό χάρτη για να προετοιμαστεί για την εισβολή στην Ταιβάν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ταιβάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ταϊπέι. «Η πραγματική πρόθεση της Κίνας είναι να αλλάξει το status quo στα στενά της Ταιβάν και σε ολόκληρη την περιοχή». 

Σημειώνεται ότι η Κίνα ξεκίνησε τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ελιγμούς της γύρω από την Ταιβάν την περασμένη εβδομάδα, ως απάντηση στην επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, του υψηλότερου αξιωματούχου των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέφτηκε το αυτοδιοικούμενο νησί εδώ και δεκαετίες.

Το Πεκίνο θεωρεί ότι η Ταιβάν, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 23 εκατομμύρια, είναι μια από τις επαρχίες του, την οποία δεν έχει ακόμη επανενώσει με επιτυχία με την υπόλοιπη επικράτειά του, από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949. Οι ασκήσεις στην Ταιβάν έρχονται, αφότου η Κίνα επέκτεινε τους δικούς του κοινούς θαλάσσιους και αεροπορικούς ελιγμούς σε όλο το νησί τη Δευτέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments