Οδηγός

Επιδόματα: Ποιοι και πότε θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους

Επιδόματα: Ποιοι και πότε θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Επιδόματα: Σε ορισμένες διαφοροποιήσεις και αναπροσαρμογές θα υπάρξουν σε μια σειρά από επιδόματα, ύστερα από τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από οικονομικό επιτελείο, στην άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε ορισμένες διαφοροποιήσεις και αναπροσαρμογές θα υπάρξουν σε μια σειρά από επιδόματα, ύστερα από τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από οικονομικό επιτελείο, στην άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Και αυτό διότι, η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω αρκετά επιδόματα, μεταξύ των οποίων είναι και το επίδομα ανεργίας. Σήμερα, το ημερήσιο επίδομα είναι 17,51 ευρώ και το μηνιαίο 438 ευρώ, ποσό που θα αυξηθεί περαιτέρω τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Επίσης, με βάση τον κατώτατο αναπροσαρμόζονται μια σειρά επιδομάτων, όπως βοηθήματα ανεργίας, επίσχεσης εργασίας, παροχή μητρότητας, αποδοχές μαθητών σχολών Μαθητείας κλπ.

Μάλιστα, με γοργούς ρυθμούς γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ εντός του 2023, με τη διαδικασία να επισπεύδεται, ώστε οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω, εκτός από το επίδομα ανεργίας, και τις τριετίες. Να θυμίσουμε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Η πρώτη εξαγγέλθηκε πέρυσι τον Ιούλιο και τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο και ήταν της τάξης του 2% με τις κατώτατες αποδοχές να ανέρχονται στα 663 ευρώ, αυξάνοντας τα ποσά των επιδομάτων.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε νέα αύξηση κατά 7,5%, με συνέπεια ο κατώτατος μισθός να έχει διαμορφωθεί σήμερα στα 713 ευρώ και το επίδομα ανεργίας, όπως αναφέραμε πιο πάνω, στα 438 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ ίσχυε πριν από 11 χρόνια, το 2011, οπότε αναμένεται να φτάσουν στα αντίστοιχα ποσά και τα επιδόματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments