Οικονομία

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων – Πότε αναμένονται οι πρώτες πληρωμές

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων – Πότε αναμένονται οι πρώτες πληρωμές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Fuel Pass 2: Άπαντες περιμένουν την καταβολή των χρημάτων από το πρόγραμμα του Fuel Pass 2 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά με το πέρασμα μίας εβδομάδας του ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας, η πλειονότητα των πολιτών δεν έχουν λάβει το ποσό

Άπαντες περιμένουν την καταβολή των χρημάτων από το πρόγραμμα του Fuel Pass 2 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά με το πέρασμα μίας εβδομάδας του ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας, η πλειονότητα των πολιτών δεν έχουν λάβει το ποσό, καθώς ελάχιστοι είδαν τα λεφτά στο λογαριασμό τους.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στο ΦΕΚ για το Fuel Pass 2 δεν δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των χρημάτων και έτσι έχει αναγκάσει τους δικαιούχους να κοιτούν συνέχεια το λογαριασμό τους και να ελέγχουν αν έχει πιστωθεί το ποσό.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γίνονταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Επίδομα βενζίνης: Πότε θα γίνει το πρώτο «κύμα» πληρωμών

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Mega τόνισε ότι το Fuel pass 2 τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα αρχίσει να καταβάλλεται στους πολίτες. «Έχουν γίνει κάποιες πρώτες μεταφορές σε αυτούς που χρησιμοποιούν κάρτες και σε όσους έχουν βάλει IBAN. Θα αρχίσει σήμερα – αύριο η καταβολή του», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Fuel Pass 2: Τα στάδια της αίτησης

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

  1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
  2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
  3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
  4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Η υποβολή των αιτήσεων στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2 συνεχίζεται ενώ η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet / myaade). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Εφόσον επιλέξει ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στον οποίο ο αιτούμενος είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments