Διεθνή

Σε ένορκη ακρόαση σήμερα ο Τραμπ

Σε ένορκη ακρόαση σήμερα ο Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στην πλατφόρμα του Truth Social.

Μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ οφείλει να προβεί σε ένορκη ακρόαση, σήμερα, στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενη οικονομική απάτη. Η δικαστική έρευνα χρονολογείται από το 2019.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να συμβάλει, με ένορκη ακρόαση στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με υποψίες για τη διάπραξη οικονομικής απάτης εντός του Ομίλου Τραμπ (=The Trump Organization).

Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στην πλατφόρμα του Truth Social.

Πιο ειδικά, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και των Ρεπουμπλικάνων αναφέρει: «Στη Νέα Υόρκη βρίσκομαι απόψε. Βλέπω αύριο την ρατσίστρια Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για τη δίωξη του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία των ΗΠΑ. Η υπέροχη επιχείρησή μου και εγώ δεχόμαστε επίθεση από όλες τις πλευρές».

Η ακρόαση του πρώην Προέδρου από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, η οποία είναι Αφροαμερικανίδα, είχε αρχικά οριστεί για τις 15 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε μετά τον αδόκητο θάνατο της πρώτης συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην Πρόεδρος και δύο από τα παιδιά του, που έχουν ευθύνες εντός της Εταιρείας, ο Ντόναλντ Τζούνιορ και η Ιβάνκα, αναγκάστηκαν να καταθέσουν ενόρκως στον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης μετά από μια μακρά νομική διαμάχη με την Λετίσια Τζέιμς, η οποία κατέστησε τον εν λόγω φάκελο μία από τις πρώτες προτεραιότητές της.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 μετά τη θεαματική μαρτυρία στο Κογκρέσο ενός από τους πρώην προσωπικούς δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ, του Μάικλ Κοέν, που έκανε λόγο για δόλιες εκτιμήσεις, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου Τραμπ, για τη λήψη νομικώς ύποπτων δανείων και για παράνομες ασφαλιστικές αποζημιώσεις.

Επίσης, σημειώνεται ότι, τον Ιανουάριο, η Λετίθια Τζέιμς διαβεβαίωσε ότι «έφερε στο φως σημαντικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Οργανισμός Τραμπ εκτίμησαν ψευδώς και δόλια ορισμένα περιουσιακά στοιχεία», ιδίως γήπεδα γκολφ ή το προσωπικό τρίπλεξ του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, που βρίσκεται στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι η Γενική Εισαγγελέας δεν έχει την εξουσία να κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μπορεί να κινήσει αστικές διαδικασίες και, ειδικότερα, να διεκδικήσει οικονομικές αποζημιώσεις.

Τα γεγονότα αποτελούν επίσης αντικείμενο έρευνας, εγκληματικής αυτή τη φορά, με επικεφαλής τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ.

Είναι ακόμη αξιοσημείωτο ότι αυτή ακρόαση έρχεται δύο ημέρες μετά τη θεαματική έρευνα στο σπίτι του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ στην οικία του στην Φλόριντα, από το FBI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments