Οικονομία

Συντάξεις: Έρχεται τριπλή αύξηση στις αποδοχές το 2023

Συντάξεις: Έρχεται τριπλή αύξηση στις αποδοχές το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τριπλή αύξηση στις συντάξεις τους αναμένεται να δουν χιλιάδες συνταξιούχοι από το 2023

Τριπλή αύξηση στις συντάξεις τους αναμένεται να δουν χιλιάδες συνταξιούχοι από το 2023 ενώ εκκρεμεί ακόμα η πολιτική απόφαση για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι που θα καρπωθούν την αύξηση που εκτιμάται ότι θα κινηθεί ακόμα και στα επίπεδα του 6% με τον Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει ότι «είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω του πληθωρισμού».

Ο λόγος, πάντως, που η αύξηση αυτή δεν θα αφορά περισσότερους συνταξιούχους κρύβεται στο γεγονός ότι όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα δουν μόνο λογιστική αύξηση και όχι στην τσέπη τους καθώς η αναπροσαρμογή που δικαιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα συμψηφιστεί. Παράλληλα από το 2023 καταργείται η φορολογική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται από συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ καθώς αφορά φορολογητέα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η τρίτη αύξηση αφορά 280.000 παλαιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης που μηδένισαν την προσωπική διαφορά και δικαιούνται να πληρωθούν την 4η δόση αύξησης του επανυπολογισμού.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Ανακοινώθηκαν και επίσημα από τον ΕΦΚΑ οι ημερομηνίες πληρωμής για χιλιάδες συνταξιούχους αναφορικά με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα.

  • Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή  θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ,  ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 29 Αυγούστου 2022, ημέρα Δευτέρα  θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και  ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 30 Αυγούστου 2022 ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8. 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments