Διεθνή

Ηλεκτρική ενέργεια: Περιορίζει την ενέργεια η Αίγυπτος εξάγοντας φυσικό αέριο

Ηλεκτρική ενέργεια: Περιορίζει την ενέργεια η Αίγυπτος εξάγοντας φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ηλεκτρική ενέργεια: Στην έγκριση σχεδίου, για τον περιορισμό της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου, έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου

Στην έγκριση σχεδίου, για τον περιορισμό της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου, έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου και με αυτήν την απόφαση θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την αγορά των εξαγωγών για την παραγωγή συναλλάγματος.

Η Αίγυπτος υποφέρει από οξεία έλλειψη συναλλάγματος μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, η οποία ώθησε στα ύψη τις παγκόσμιες τιμές των εμπορευμάτων, οδήγησε στην κατάρρευση του τουρισμού από τις δύο χώρες και ανέβασε το κόστος δανεισμού.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα πρέπει να περιορίσουν τον έντονο φωτισμό και να διατηρήσουν τον κλιματισμό τους σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από 25 βαθμούς Κελσίου. Τα υπουργεία και οι κρατικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να σβήνουν τον φωτισμό στο τέλος του ωραρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, θα μειωθεί ο δημόσιος φωτισμός στους δρόμους. Η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ανέβαλε την προγραμματισμένη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά έξι μήνες. Οι υψηλότερες τιμές θα ήταν έντονα αντιδημοφιλείς σε έναν πληθυσμό που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μια σειρά σκληρών μέτρων λιτότητας.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Μοστάφα Μαντμπουλί δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει την ποσότητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15%. Πρόσθεσε ότι οι εγχώριοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής αγόρασαν το φυσικό τους αέριο στο ένα δέκατο της τιμής που θα μπορούσε να αποκτήσει στις διεθνείς αγορές.

Η Ευρώπη αναζητά εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου για να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Η ταχεία ανάπτυξη των προμηθειών φυσικού αερίου της Αιγύπτου, που ενισχύθηκε από την ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος της Μεσογείου, τη μετέτρεψε από καθαρό εισαγωγέα σε εξαγωγέα στα τέλη του 2018.

Η Αίγυπτος εξήγαγε 9,45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα υγρού φυσικού αερίου τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σημειώνοντας αύξηση 44% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments