Πολιτισμός

Οι συγγενείς του Andy Warhol δημοπρατούν τους πίνακές που είχε φτιάξει από το κολέγιο

Οι συγγενείς του Andy Warhol δημοπρατούν τους πίνακές που είχε φτιάξει από το κολέγιο

Πηγή Φωτογραφίας: independent.co.uk

Ο Warhol δημιούργησε τους πίνακες ενώ σπούδαζε στο Carnegie Institute of Technology

Αυτό το φθινόπωρο, μέλη της οικογένειας του Άντι Γουόρχολ σχεδιάζουν να δημοπρατήσουν έργα ζωγραφικής που έφτιαξε ενώ ήταν εγγεγραμμένος σε σχολή τέχνης που έχουν μείνει πίσω ως μέρος της περιουσίας των συγγενών του. Οι εκτιμώμενες αξίες για τους πίνακες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.

View this post on Instagram

A post shared by Andy Warhol (@warholpopart)

Ο ανιψιός του Γουόρχολ, Τζέιμς Γουόρχολα, έχει την αποστολή να πουλήσει τα έργα μαζί με τα έξι αδέρφια του. Ο Warhola, ο οποίος εργάζεται ως εικονογράφος και εδρεύει μεταξύ των Clinton Corners, Νέα Υόρκη και Oakland, Pittsburgh, και τα αδέρφια του κληρονόμησαν τα έργα από τον πατέρα και τη μητέρα του, Paul και Anne Warhola, που πέθαναν το 2014 και το 2016, αντίστοιχα.

Ο Paul ήταν ένας από τους δύο αδερφούς του Andy Warhol. Ο Γουόρχολ πέθανε σε ηλικία 58 ετών το 1987 μετά από χειρουργικές επιπλοκές

Έργα με τίτλο Nosepicker 1 (1948) και Living Room (1947), σκοτεινές νεκρές φύσεις και πίνακες πορτραίτων που δεν μοιάζουν καθόλου με τις κομψές μεταξοτυπίες για τις οποίες είναι γνωστός, θα είναι μεταξύ των δέκα αριστουργημάτων που η οικογένεια θέλει να δημοπρατήσει. Ο Warhol δημιούργησε τους πίνακες ενώ σπούδαζε στο Carnegie Institute of Technology (τώρα έχει μετονομαστεί ως Πανεπιστήμιο Carnegie-Mellon) μεταξύ 1945 και 1949.

View this post on Instagram

A post shared by Andy Warhol (@warholpopart)

Σύμφωνα με έναν ιστότοπο που καταλογίζει τα έργα που διευθύνει η οικογένεια, ο Paul Warhola πιστώνεται ότι τα προστατεύει από το να πεταχτούν όταν ο καλλιτέχνης αποφοίτησε και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Από εκείνη την περίοδο λέγεται ότι σώθηκαν συνολικά 14 έργα.

View this post on Instagram

A post shared by Andy Warhol (@warholpopart)

Μερικά από τα έργα έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Andy Warhol στο Πίτσμπουργκ και στην πρόσφατη περιοδεύουσα έκθεση, «Andy Warhol: Lifetimes», σύμφωνα με το Tribune-Review με έδρα την Πενσυλβάνια, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση.

Σε συνέντευξή του, ο Warhola είπε ότι τα έσοδα από την πώληση των πινάκων θα μοιραστούν σε αυτόν και τα αδέρφια του. Η οικογένεια εξετάζει επί του παρόντος τους οίκους δημοπρασιών για την επερχόμενη πώληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments