Διεθνή

ΗΠΑ – Σάλιβαν: “Ο Λευκός Οίκος προσεύχεται για την ταχεία ανάρρωση του Σαλμάν Ρούσντι”

ΗΠΑ – Σάλιβαν: “Ο Λευκός Οίκος προσεύχεται για την ταχεία ανάρρωση του Σαλμάν Ρούσντι”

Πηγή Φωτογραφίας: Politico, Global Times

ΗΠΑ - Σάλιβαν: "Φρικιαστική" χαρακτήρισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Tζέικ Σάλιβαν, την επίθεση εναντίον του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντ

“Φρικιαστική” χαρακτήρισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Tζέικ Σάλιβαν, την επίθεση εναντίον του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι.

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι μαχαιρώθηκε εχθές από έναν νεαρό άνδρα,  στον λαιμό και στον θώρακα, επί σκηνής, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

«Προσευχόμαστε όλοι για την ταχεία ανάρρωσή του. Και είμαστε ευγνώμονες στους καλούς πολίτες και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που του προσέφεραν φροντίδες τόσο άμεσα», σημείωσε ο κ. Σάλιβαν μέσω του Twitter.

ΗΠΑ: Υπογράφει άμεσα τα νομοσχέδια για κλίμα και υγεία ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι θα επικυρώσει το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 430 δις. δολαρίων για το κλίμα και τη δημόσια υγεία την επόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται το σημαντικότερο που έχει καταρτιστεί ποτέ στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θεωρείται πως θα βάλει τη χώρα στον σωστό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πέραν αυτού, θα επιτρέψει να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Η οριστική έγκρισή του από το Κογκρέσο αποτελεί πολιτική νίκη που ήθελε διακαώς ο Αμερικανός πρόεδρος ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. biden-g7

«Σχεδιάζω να υπογράψω» το κείμενο «την επόμενη εβδομάδα», ενώ «την 6η Σεπτεμβρίου θα οργανώσουμε γιορτή στον Λευκό Οίκο για να τιμήσουμε αυτό το ιστορικό νομοθέτημα», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν μέσω Twitter.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε εχθές οριστικά από το Κογκρέσο

Νωρίτερα εχθές, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε οριστικά το πολυσυζητμένο νομοσχέδιο, προσφέροντας μείζονα πολιτική νίκη στον Δημοκρατικό πρόεδρο, ενώ απομένει διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες ώσπου να διεξαχθούν οι κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments