Πολιτική

Υποκλοπές: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην εξεταστική

Υποκλοπές: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην εξεταστική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Υποκλοπές: Το μείζων πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών είναι η υπόθεση των υποκλοπών και οι εξελίξεις που έρχονται θα κρίνουν πολλά

Το μείζων πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών είναι η υπόθεση των υποκλοπών και οι εξελίξεις που έρχονται θα κρίνουν πολλά. Μπορεί αυτές τις μέρες που οι πολιτικοί ηγέτες είναι σε περίοδο ολιγοήμερων διακοπών, τα επιτελεία των κομμάτων καταστρώνουν τα σχέδια τους στο το κυρίαρχο αυτό θέμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, αλλά και πολλές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό και ειδικότερα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου δέχεται αρκετά πυρά.

Αρμοί της εξουσίας και αλλαγές στην ΕΥΠ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να γενικεύσει τη συζήτηση και την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση θέτοντας επί πλέον ζητήματα πέραν της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ από την πλευρά της η ΝΔ επιχερεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της με την απειλή του ελέγχου των «αρμών της εξουσίας» αν αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή θέσεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σαρωτικές αλλαγές στην ΕΥΠ.

Το καινούργιο στοιχείο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσιεύματα είναι αν υπάρχουν και άλλες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ πολιτικών προσώπων πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, με τη ΝΔ να διαψεύδει τα περί παρακολουθήσεων 7-8 ακόμα πολιτικών προσώπων.

Αφορμή για τη σημερινή αντιπαράθεση που ξέφυγε από την ως τώρα συζήτηση γύρω από τις καταγγελίες του κ. Ανδρουλάκη ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή ανάρτηση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα, Ακρίτα Καϊδαζή που «προσυπέγραψε» ο Παύλος Πολάκης και στην οποία γινόταν λόγος για διάλυση και κατάργηση της ΕΥΠ και επανίδρυση των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους.

Η ΝΔ συνέδεσε αυτή τη θέση με την στρατηγική Τσίπρα ότι «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία» αλλά απαιτείται η «επανίδρυση» της ελληνικής δημοκρατίας με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και στο πλαίσιο αυτό επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επανέρχεται στην παλιότερη τοποθέτηση περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας με σκοπό τη δημιουργία καθεστώτος.

Τα τέσσερα ερωτήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για δημιουργία από τον κ. Μητσοτάκη ενός «αδίστακτου καθεστώτος με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών» θέτοντας τέσσερα ερωτήματα:

«1. Ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις;

2. Ισχύει ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 7-8 πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ;

3. Έχει αγοράσει ή μισθώσει το ΚΕΤΥΑΚ, η παραΕΥΠ δηλαδή των Μητσοτάκη – Δημητριάδη – Πιερρακάκη, το κακόβουλο λογισμικό Predator;

4. Ισχύει ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για να στήσουν το κύκλωμα τους;».

Η πρωτοβουλία των κινήσεων και η εξεταστική

Από εκεί και πέρα στο μέγαρο Μαξίμου μελετούν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους με το άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου και επιδιώκουν να μην αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες θέλουν το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να μελετά το αντικείμενο της υπό σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές να μην περιοριστεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη και στην περίοδο της σημερινής διακυβέρνησης της ΝΔ αλλά εκτείνεται σε βάθος χρόνου, συμπεριλαμβάνοντας τα της ΕΥΠ και επί προηγούμενων κυβερνήσεων φτάνοντας ως το 2012 ή και το 2009.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments