Focus

Οι γυναίκες που άλλαξαν για χάρη του άντρα τους το επίθετο

Οι γυναίκες που άλλαξαν για χάρη του άντρα τους το επίθετο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δεν ήταν λίγοι όσοι χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη, με άλλους να υποδηλώνουν πως η ανάληψη του ανδρικού επιθέτου από την σύζυγό ακυρώνει αγώνες και διεκδικήσεις χρόνων του φεμινιστικού κινήματος.

Η αλλαγή ονόματος της Τζένιφερ Λόπεζ σε “Τζένιφερ Λιν Άφλεκ” έπειτα από την τέλεση του γάμου της με τον Μπεν Άφλεκ, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, με τους θαυμαστές του ζευγαριού να μην αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα καλό μάτι την εν λόγω κατάσταση. Δεν ήταν λίγοι όσοι χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη, με άλλους να υποδηλώνουν πως η ανάληψη του ανδρικού επιθέτου από την σύζυγό ακυρώνει αγώνες και διεκδικήσεις χρόνων του φεμινιστικού κινήματος.

Παρά τις αντιρρήσεις, η superstar είχε παραδεχτεί από την αρχή του αρραβώνα τους ότι επρόκειτο να λάβει το επίθετο του αγαπημένου της, καθώς πίστευε ότι της ταιριάζει καλύτερα. Το παράδειγμα της Λόπεζ – ή Άφλεκ, όπως προτιμάτε – ακολούθησε πρόσφατα και η τραγουδίστρια Ρίτα Όρα, η οποία από εδώ και στο εξής θα συστήνεται με το επίθετο του σκηνοθέτη συζύγου της, Γουαϊτίτι. Στον χώρο του θεάματος, ωστόσο, οι παραπάνω δύο περιπτώσεις δεν είναι μοναδικές, αφού η “μόδα” με την αλλαγή του επιθέτου έπειτα από έναν γάμο καλά κρατεί, όπως έχει αποδειχθεί στην ιστορία του Χόλυγουντ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amal Alamuddin Clooney (@amalclooneyofficial1)

Αμάλ Κλούνεϊ Το 2014 η Αμάλ Αλαμουντίν ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον περιζήτητο εργένη του Χόλυγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ. Χωρίς πιέσεις, αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, η Βρετανίδα δικηγόρος με καταγωγή από τον Λίβανο, αποφάσισε να λάβει το επώνυμο του συζύγου της και να συστήνεται μεταξύ των αστέρων ως Αμάλ Κλούνεϊ.

Ντέμι Μουρ

Κι όμως, η Ντέμι Μουρ δανείστηκε το επαγγελματικό της όνομα, αλλά και το επώνυμο με το οποίο έγινε ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο από τον πρώην σύζυγό της, Φρέντι Μουρ, όταν εκείνη ήταν ακόμα 17 ετών. Τι και αν πέντε χρόνια αργότερα χωρίσανε οριστικά, η Ντέμι Guynes – όπως είναι το πραγματικό της όνομα – είχε ήδη αναδειχθεί σε ανερχόμενο αστέρι με το εν λόγω επώνυμο και δεν θα ρίσκαρε σε καμία περίπτωση να χάσει την φήμη της.

Τζέσικα Τίμπερλεϊκ

Η γνωστή και αγαπημένη στο ευρύ κοινό Τζέσικα Μπίελ παρόλο που κράτησε το επίθετό της σε θέματα επαγγελματικά, σε οτιδήποτε αφορά την προσωπική της ζωή συστήνεται από το 2012 ως Τζέσικα Τίμπερλεϊκ. “Ναι θα αλλάξω το όνομα μου. Θα κρατήσω το επίθετο μου για τα επαγγελματικά, αλλά για μια ζωή το δεύτερο επώνυμο μου θα ακούγεται υπέροχο” είχε δηλώσει παλαιότερα η σταρ στο αμερικανικό “People”.

Βικτόρια Μπέκαμ

Σε περίπτωση που η διάσημη σχεδιάστρια αποφάσιζε για οποιοδήποτε λόγο να συστήνεται από αύριο κιόλας ως “Βικτόρια Άνταμς”, οι περισσότεροι θα απορούσαν για το ποια είναι η κυρία. Λογικό, αφού το Spice κορίτσι φρόντισε να χτίσει την καριέρα της, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστων το επώνυμο του συζύγου της Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments