Οδηγός

ΟΑΕΔ προγράμματα: 300 ευρώ “στο χέρι” για χιλιάδες ανέργους

ΟΑΕΔ προγράμματα: 300 ευρώ “στο χέρι” για χιλιάδες ανέργους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Eurokinissi

Το τέλος του καλοκαιριού φέρνει «βροχή» αλλαγών σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους

Το τέλος του καλοκαιριού φέρνει «βροχή» αλλαγών σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) το φθινόπωρο. Μία από τις αλλαγές που έρχονται, όπως προβλέπει το νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά», ο λεγόμενος «νόμος Χατζηδάκη», είναι και το επίδομα εργασίας.

Καθιερώνεται το επίδομα εργασίας, το οποίο είναι 50% του επιδόματος ανεργίας (περίπου 218 ευρώ), και δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι που βρίσκουν δουλειά, οι οποίοι θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό αυτό, παράλληλα με τον μισθό τους, μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του επιδόματος.

Με τις επικείμενες αλλαγές στη ΔΥΠΑ στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι ο οργανισμός να μετατραπεί από παγίδα ανεργίας και μηχανισμό που δίνει χρήσιμα μεν, αλλά όχι αρκετά επιδόματα ανεργίας, σε μοχλό, ώστε και η ανεργία να περιοριστεί και οι άνεργοι να βρίσκουν την εργασία που θα επιθυμούσαν.

Με ένα εξ αυτών να είναι η παροχή επιδόματος εργασίας στους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά.

Στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων –αυτών που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης- για την παραμονή στο Μητρώο Ανέργων μετά το πρώτο 12μηνο και τη διατήρηση σειράς βοηθημάτων, παροχών κ.λπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments