Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσκεψη των προέδρων

Παρακολουθήσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσκεψη των προέδρων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για να ανοίξει η Βουλή

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για να ανοίξει η Βουλή, νωρίτερα από το συνηθισμένο και μάλιστα μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων. Όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος, έχουν συμφωνήσει στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, αλλά το πιθανότερο είναι να περιμένουν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών προκειμένου να διατυπώσουν επίσημα τις προτάσεις τους. Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει «καμία σκιά» και επιμένουν να δεσμεύονται για διερεύνηση της υπόθεσης «με σοβαρότητα» και «με θεσμικότητα», δείχνοντας ότι εστιάζουν πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά σε δύο σημεία, θέλοντας να συμπαρασύρουν προς τα εκεί και τον δημόσιο διάλογο.

Τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης στον Ντογιάκο για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Υπόμνημα για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του, κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκάκης κατέθεσε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο κ. Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων  που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε δήλωσή του μετά την τετράωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο ο κ. Κουκάκης ανέφερε: «Έχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε όμως, όπως θα ήθελα, στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησή μου από το λογισμικό pretador. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments